Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Optima: Μπορεί να υπερβεί το στόχο για EBITDA άνω του 1 δισ. η Mytilineos

Η Mytilineos πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Πέμπτη πριν από το άνοιγμα της αγοράς και η Optima αναμένει περαιτέρω ανάκαμψη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αυξημένη συνεισφορά από τον κλάδο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και αυξημένη δραστηριότητα εμπορίας LNG. Αυτά θα αντισταθμίσουν, εκτιμά την ασθενέστερη απόδοσης στον κλάδο των μετάλλων και την πιο ήπια συμβολής από τη θερμική παραγωγή (λόγω χαμηλότερης ζήτησης και αυξημένων εισαγωγών).

Ως εκ τούτου, βλέπουμε τα έσοδα του ομίλου στα 1.248 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 48% σε ετήσια βάση (σκληρή σύγκριση) και τα EBITDA του ομίλου στα 259,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση.

Αναμένουμε ότι η κερδοφορία θα επιταχυνθεί το υπόλοιπο του έτους, γράφει η Optima λόγω α) των ωρίμανσης έργων - τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, β) της σημαντικής συνεισφοράς από την εμπορία LNG, η οποία αναμένουμε ότι λόγω γεωπολιτικών κινδύνων, θα παραμείνει γ) του εξορθολογισμού της αγοράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και τα αυξανόμενα μερίδια αγοράς για τη Μυτιληναίος, δ) της περαιτέρω ανάκαμψης του επιχειρηματικού τομέα του πρώην SES και ε) της σταθερής απόδοσης της Μεταλλουργίας, με καλά περιθώρια.

Τούτου λεχθέντος, η σημαντική άνοδος της κερδοφορίας που σημειώθηκε το 2022 αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω το 2023 και θα ανοίξει το δρόμο για την Mytilineos να ανταποκριθεί ή ακόμη και να υπερβεί τη φιλόδοξη καθοδήγηση EBITDA ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ ως πρόβλεψη για το 2023.

Επαναλαμβάνουμε τη σύστασή μας «Αγορά» για τη μετοχή, καταλήγει.

Related posts

FAZ: Το «Σχέδιο Ηρακλής» για τα NPLs έχει ιταλικό πρότυπο

admin

S&P Ratings: Επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα πέντε ελληνικών και δυο κυπριακών τραπεζών

admin

Η Πειραιώς στην κορυφαία βαθμίδα αξιολόγησης του διεθνούς Οργανισμού CDP

admin

Moody’s για Πειραιώς: Πιστωτικά θετική η μετατροπή των CoCos σε μετοχές

admin

Ψήφος εμπιστοσύνης από την Alpha Bank στις αναπτυξιακές προοπτικές της Β. Ελλάδας

admin

Καραμούζης: Mείωση των NPEs σε μονοψήφιο ποσοστό ως το 2021

admin

Alpha Bank: 130 επενδυτές στο senior preferred ομόλογο

admin

Alpha Bank: Δάνεια για κεφάλαιο κίνησης με εγγύηση από την ΕΑΤ

admin

Αυξήθηκαν 43% οι νέες εργασίες του ομίλου BFF Banking στην Ελλάδα

admin