Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Optima: Αυξάνει στα 47 ευρώ την τιμή-στόχο για τη Mytilineos

Optima: Αυξάνει στα 47 ευρώ την τιμή-στόχο για τη Mytilineos

Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της τιμής-στόχου της Mytilineos προχώρησε η Optima bank, η οποία σε νέα της έκθεση ανεβάζει τη μετοχή στα 47 ευρώ από 45,9 ευρώ προηγουμένως, ενώ τη συμπεριλαμβάνει στις κορυφαίες της επιλογές (top picks). Παράλληλα, διατηρείται η σύσταση «buy» (αγορά).

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, το περιθώριο ανόδου έως την τιμή-στόχο διαμορφώνεται στο 21,3%, ενώ με βάση τα μοντέλα αποτίμησης, η δίκαιη τιμή για τη μετοχή είναι στα 48,7 ευρώ.

«Η Mytilineos φαίνεται ικανή όχι μόνο να διατηρήσει την πρόσφατα αναβαθμισμένη κερδοφορία, αλλά και να την οδηγήσει περαιτέρω σε νέα, πρωτοφανή επίπεδα στο ορατό μέλλον», σημειώνει στην ανάλυσή της η Optima bank.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του δ’ τριμήνου, η χρηματιστηριακή αναφέρει: «Βλέπουμε τα έσοδα του ομίλου στα 1,676 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3% σε ετήσια βάση, τα EBITDA του ομίλου στα 272 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 6% σε ετήσια βάση και καθαρά κέρδη 129 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά 16% σε ετήσια βάση)».

Για τις ετήσιες επιδόσεις, «βλέπουμε τα έσοδα του ομίλου στα 5,76 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 9% σε ετήσια βάση, τα EBITDA στα 995 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 21% σε ετήσια βάση), με περισσότερα από τα 2/3 να προέρχονται από τον τομέα της ενέργειας, και τα καθαρά κέρδη στα 591 εκατ. ευρώ (υψηλότερα κατά 27% σε ετήσια βάση)».

Με γνώμονα την επιτάχυνση της εκτέλεσης έργων - η Optima αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τα EBITDA την περίοδο 2025-26 κατά 3-5%, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης την περίοδο 2022-26 στο 14%.

Τέλος, η Optima προβλέπει αύξηση του μερίσματος για το 2023, τονίζοντας πως η Mytilineos θα διανείμει 1,45 ευρώ ανά μετοχή από 1,24 ευρώ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

#Optima_Bank #MYTILINEOS_ENERGY_&_METALS

Related posts

Η Optima bank ειδικός διαπραγματευτής της Μπλε Κέδρος

admin

Εισάγονται στο Χρηματιστήριο 4 εκατ. νέες μετοχές της Avax

admin

Χρηματιστήριο: Άτσαλη υποχώρηση κάτω από 1.400 µονάδες…ρισκάρει τη βραχυπρόθεσµη τάση

admin

Fitch: Επιβεβαίωσε στο CCC+ την αξιολόγηση για την Intralot

admin

ΟΤΕ: Ενημέρωση για παραγραφή μερίσματος- Τι να κάνουν οι μέτοχοι

admin

Η στρατηγική της Επ. Κεφαλαιαγοράς και το Insider List

admin

Noval: Πήρε παράταση η εισαγωγή στο Χ.Α.- Η νέα ημερομηνία

admin

Motor Oil: Καθαρά κέρδη 1 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο

admin

Alpha Trust: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης- Σύσταση νέας εταιρείας

admin