Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Fitch: Επιβεβαίωσε στο CCC+ την αξιολόγηση για την Intralot

Fitch: Επιβεβαίωσε στο CCC  την αξιολόγηση για την Intralot

Σε CCC  επιβεβαίωσε η Fitch Ratings τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intralot, αποσύροντας ωστόσο τις θετικές προοπτικές επαναξιολόγησης εντός τριμήνου (Rating Watch Positive).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Fitch, η αξιολόγηση αντανακλά τους υπολειπόμενους κινδύνους αναχρηματοδότησης που σχετίζονται με τα υπόλοιπα μη εξασφαλισμένα ομόλογα της εταιρείας 230 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2024 και το ότι «η ικανότητα της Intralot να αναχρηματοδοτήσει έγκαιρα το χρέος εξαρτάται από την επικείμενη επιτυχή τοποθέτηση ομολόγων ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Ο διαφαινόμενος κίνδυνος αναχρηματοδότησης αντισταθμίζεται εν μέρει από την ελαφρώς μειωμένη μόχλευση της Intralot στο τέλος του 2023, αφού μια τοποθέτηση μετοχικού κεφαλαίου επέτρεψε στην εταιρεία να εξαγοράσει 126 εκατ. ευρώ από τα εκκρεμή ομόλογα του 2024. Η βαθμολογία CCC λαμβάνει επίσης υπόψη τη λήξη ενός τραπεζικού δανείου 230 εκατομμυρίων USD που λήγει τον Ιούλιο του 2025».

Σύμφωνα με τη Fitch, «η τοποθέτηση μετοχών ύψους 135 εκατ. ευρώ της Intralot το δεύτερο εξάμηνο του 2023, της επέτρεψε να βελτιώσει την κεφαλαιακή της δομή μέσω ακύρωσης 126 εκατ. ευρώ των ομολογιών της για το 2024. Εκτιμούμε ότι η Intralot έχει βελτιώσει περαιτέρω τις μετρήσεις μόχλευσης από το 2023 σε 3,7x από 4,9x το 2022 ως αποτέλεσμα τόσο της αύξησης του EBITDAR όσο και της μερικής προπληρωμής του χρέους.

Η αβεβαιότητα σχετικά με τον κίνδυνο αναχρηματοδότησης στην περίπτωση της αξιολόγησής μας μέχρι το 2026 περιορίζει την αξιολόγηση, με την πλειονότητα του χρέους της Intralot να λήγει το 2024 και το 2025. Αναγνωρίζουμε την πρόοδο που σημειώθηκε στην αναχρηματοδότηση του χρέους του 2024, αλλά βλέπουμε κινδύνους μετά τη διαδικασία με την αναχρηματοδότησή του να εξαρτάται από την επικείμενη επιτυχή τοποθέτηση ομολόγου 130 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η αξιολόγηση επηρεάζεται από τη λήξη του τραπεζικού δανείου των 230 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2025. Η αναχρηματοδότηση του χρέους του 2025 πολύ πριν από τη λήξη του είναι καθοριστικής σημασίας».

#Fitch_Ratings #Intralot_Inc

Related posts

R Energy 1: Επαναγοράζει το 20% που κατείχε η Lamda

admin

Διασπάται η Lamda Olympia Village- Σύσταση νέας εταιρείας

admin

Attica Group: Η ΔΠ δεν αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις

admin

Χρηματιστήριο: Ανάμεσα σε S&P και Γάζα

admin

Χρηματιστήριο: Άτσαλη υποχώρηση κάτω από 1.400 µονάδες…ρισκάρει τη βραχυπρόθεσµη τάση

admin

ΤτΕ: ΓΣ στις 7/4 για το μέρισμα €0,6720 ανά μετοχή

admin

Real Consulting: Αυξημένα κατά 32% τα EBITDA εξαμήνου

admin

Αναστέλλεται προσωρινά η άδεια λειτουργίας της Ardu Prime

admin

Με ελληνικό ενδιαφέρον οι ανακατατάξεις στον FTSE Russell

admin