Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Τα έργα που αναβαθμίζουν το χαρτοφυλάκιο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Με φόντο τα θετικά αποτελέσματα της Mytilineos για το προηγούμενο έτος, οπότε η εταιρία πέτυχε νέο ρεκόρ κερδοφορίας, με γοργά βήματα συνεχίζεται η υλοποίηση των έργων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, η εταιρία συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα χρόνια που προηγήθηκαν η εταιρία «κλείδωσε» συμφωνίες στον τομέα των - και όχι μόνο. Ειδικότερα, την προηγούμενη χρονιά η εταιρεία μαζί με την Centrica υπέγραψαν συμφωνία Πώλησης Ενέργειας (PPA) με τη Vodafone UK, που αφορά σε παραγόμενη ενέργεια από πέντε φωτοβολταϊκά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, ανέλαβε την ανάπτυξη και κατασκευή μίας μονάδας παραγωγής ενέργειας με αεριοστρόβιλο ανοικτού κύκλου (OCGT) με καύσιμο το φυσικό αέριο, στο Immingham του Βόρειου Lincolnshire του Ηνωμένου Βασιλείου, για την VPI Immingham -B LLP (VPI-B), του ομίλου Vitol. Επιπλέον, τα 10 χρόνια που μεσολάβησαν η εταιρεία συνεργάστηκε με τη LightSource BP, τη GE Vernova, τη Gresham House και τη Quinbrook, αλλά και με εθνικούς φορείς όπως η National Grid και η Scottish Power.

Η Mytilineos συνολικά στη Μεγάλη Βρετανία διαθέτει στο ενεργητικό της 82 έργα, συνολικής αξίας συμβολαίων £2.5 δισ., ενώ πιο συγκεκριμένα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαθέτει φωτοβολταϊκά έργα ισχύος 1.25 GW. Το έργο Cleve Hill ξεχωρίζει, ως το μεγαλύτερο αδειοδοτημένο φωτοβολταϊκό πάρκο στη χώρα, ισχύος 373 MW. Επιπλέον, διαθέτει 650 MW owned assets σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και υλοποίησης. Στην αποθήκευση ενέργειας, η εταιρεία αναγνωρίζεται ως κορυφαία στη χώρα, με ένα σημαντικό αριθμό έργων ισχύος 1.1 GWh, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% της βρετανικής αγοράς.

Το έργο της μεγάλης διασύνδεσης

Ένα από τα κορυφαία έργα στα οποία συμμετέχει η Mytilineos αφορά εκείνο της πρώτης υποθαλάσσιας διασύνδεσης στην ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου, ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών. Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία GE Vernova και MYTILINEOS επιλέχθηκε για την προμήθεια και κατασκευή δύο σταθμών μετατροπής συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC), για τη διασύνδεση Eastern Green Link 1 (EGL1). Η EGL1 – μια κοινοπραξία της National Grid Electricity Transmission και της SP Transmission – θα επιβλέπει τη κατασκευή μιας HVDC, 525kV, 2GW, διπολικής Voltage-Sourced Converter (VSC) τεχνολογίας, υποθαλάσσιας διασύνδεσης από το Torness στο East Lothian της Σκωτίας στο Hawthorn Pit στην κομητεία Durham της Αγγλίας, επιτρέποντας τη μεταφορά «πράσινης» ανανεώσιμης ενέργειας για την τροφοδοσία περισσότερων από δύο εκατομμυρίων σπιτιών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκε σε εκδήλωση στο Λονδίνο η υπογραφή της σύμβασης για το συγκεκριμένο έργο.

Εντός του έτους αναμένεται να μπουν σε εμπορική λειτουργία οι τρεις μονάδες παραγωγής ενέργειας με αεριοστρόβιλο ανοικτού κύκλου (OCGT), με καύσιμο το φυσικό αέριο. Οι μονάδες θα λειτουργούν ως μονάδες αιχμής, έως και 1500 ώρες ετησίως για την υποστήριξη του δικτύου σε περιόδους υψηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, η Mytilineos έχει υπογράψει συμβάσεις με τρεις θυγατρικές της Drax Group plc, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα με τις Hirwaun Power Limited, Progress Power Limited και Millbrook Power Limited για την κατασκευή 3 OCGTs με ισχύ περίπου 299 MW το καθένα. Οι συμβάσεις περιλαμβάνουν τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή και των 3 σταθμών, που θα είναι πανομοιότυποι.

Επίσης, η Mytilineos έχει αναλάβει την ανάπτυξη και κατασκευή μίας μονάδας παραγωγής ενέργειας με αεριοστρόβιλο ανοικτού κύκλου (OCGT) και καύσιμο το φυσικό αέριο, στο Immingham του Βόρειου Lincolnshire του Ηνωμένου Βασιλείου, για την VPI Immingham -B LLP (VPI-B), του ομίλου Vitol. Το έργο αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία τον Ιούλιο του 2025.

Related posts

Συμφωνία Marriott – ΤΕΜΕΣ: W το νέο ξενοδοχείο στην Costa Navarino

admin

H Blue Air: 17 απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδας

admin

Τι απαντά ο όμιλος Κυπριώτη για τα δάνεια και τη HIG

admin

Νέες συνεργασίες «στήνει» η Εθνική Τράπεζα

admin

Ανεβάζει τον πήχη ο όμιλος Ideal

admin

Βαρβαρέσος: Διεύρυνση ζημιών στο εννεάμηνο, αύξηση τζίρου 5,2%

admin

Πλώρη για ιστορικά υψηλές επιδόσεις βάζει η Mytilineos

admin

Aegean: Πάνω από 5 εκατομμύρια επιβάτες στο 5μηνο

admin

Inform Λύκος: Μακροπρόθεσμο πρόγραμμα διάθεσης δωρεάν μετοχών

admin