Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Microsoft: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία αποτελέσματα

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Microsoft για το τελευταίο τρίμηνο, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. 

Ειδικότερα, η Microsoft ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 21,9 δισ. δολ. ή 2,93 δολ. ανά μετοχή από 16,4 δισ. δολ. ή 2,20 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που ήταν στα 2,78 δολ. σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν 18% στα 62 δισ. δολ. το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 61,1 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Τα έσοδα στη μονάδα Intelligent Cloud αυξήθηκαν 20% στα 25,9 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Τέλος τα έσοδα στη μονάδα Azure Cloud Services αυξήθηκαν 30%, από ανάπτυξη 29% το προηγούμενο τρίμηνο και πάνω από την εκτίμηση των αναλυτων για αύξηση 28%. 

“Έχουμε μετακινηθεί από το να μιλάμε για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στο να εφαρμόζουμε την AI σε μεγάλη κλίμακα”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Satya Nadella σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: “Ενσωματώνοντας την AI σε όλα τα επίπεδα κερδίζουμε νέους πελάτες και συμβάλλουμε στο να υπάρξουν νέα οφέλη και κέρδη παραγωγικότητας σε όλους τους τομείς”. 

Ο τίτλος της Microsoft χάνει 1,2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στον απόηχο των αποτελεσμάτων.

Related posts

Η Αυστραλία εμποδίζει την ανέγερση νέας πρεσβείας της Ρωσίας

admin

Γερμανία: Το Βερολίνο θα στείλει αμέσως ένα “επιπλέον σύστημα Patriot” στην Ουκρανία

admin

Αξιωματούχος ΗΠΑ: Έτοιμο το πλαίσιο για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Εξαρτάται τώρα από τη Χαμάς

admin

Ιταλία: Η κυβέρνηση συναντά γεωργικούς συνδέσμους και υπόσχεται φοροαπαλλαγές και μάχη κατά των “συνθετικών τροφίμων”

admin

Το Συμβούλιο της Ε.Ε. αποδέχεται τη θέση της Σόφιας υπέρ των παραγωγών αιθέριων ελαίων

admin

Λιβύη: Τουλάχιστον 55 νεκροί από τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στην Τρίπολη

admin

Ρωσία: Επίσημα στις 17 Μαρτίου 2024 οι προεδρικές εκλογές – Χωρίς αντίπαλο ο Πούτιν που ακόμα δεν έχει ανακοινώσει αν θα κατέβει

admin

ΗΠΑ: Όγδοος μήνας ανόδου για τις τιμές κατοικιών και νέο ρεκόρ

admin

ΗΠΑ: Στη Φλόριντα έφτασε ο τυφώνας Ιντάλια

admin