Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lancom: Σχέδια για νέα data centers, εξαγορές και στο βάθος… Χρηματιστήριο

Με το βλέμμα στραμμένο στην αγορά data centers στην χώρα μας, αλλά και σε εξαγορές μικρότερων εταιρειών η ελληνική εταιρεία Lancom δεν αποκλείει την κατασκευή νέων υποδομών στην χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της στρατηγικής  συνεργασίας της με την EXA Infrastructure, την  εταιρεία με τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη πλατφόρμα ψηφιακών υποδομών διασύνδεσης της Ευρώπης με τη Βόρεια Αμερική, που έχει στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, η διοίκηση της Lancom αποκάλυψε ότι έχει μπει στο στόχαστρο άλλων εταιρειών και δέχεται προτάσεις εξαγοράς ποσοστού της.

«Όλες οι προτάσεις εξετάζονται. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή με τα οικονομικά αποτελέσματα που έχουμε δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για επιπλέον κεφάλαια» είπε ο Γιώργος Νώλης, CEO της  Lancom.  Σημειώνεται ότι η εταιρεία τρέχει με υψηλούς αριθμούς ανάπτυξης καθώς ο κύκλος εργασιών το 2023 θα διαμορφωθεί στα 5 εκατ. ευρώ από 3,2 εκατ. ευρώ το 2022 ενώ τα EBITDA θα φτάσουν τα 2,5 εκατ. ευρώ το 2023 από 1,05 εκατ. ευρώ το 2022.   

Ωστόσο ο κ. Νώλης είπε ότι οι εξαγορές μικρότερων παικτών είναι στα σχέδιά τους. «Το εξετάζουμε» είπε με νόημα χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ δεν έκρυψε το ότι στους στόχους είναι και η εισαγωγή της Lancom στο ΧΑ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας ο κ. Νώλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε και άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης. Δεν έχουμε κλείσει τον κύκλο μας με τα υφιστάμενα data centers. Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η αγορά στη χώρα μας, θα προχωρήσουμε στην εγκατάσταση και άλλων centers».

«Θέλουμε να πείσουμε τους ιντερνετικούς κολοσσούς να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα» είπε και υποστήριξε ότι η Lancom είναι έτοιμη  να καλύψει τα… κενά κάθε επιχείρησης για συνδεσιμότητα.

Ειδικότερα ο κ. Νώλης ανέφερε ότι η Lancom αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία στον χώρο των υποδομών και λύσεων data centers που έχει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για συνδεσιμότητα μεταξύ επιχειρήσεων. « Η Lancom προσφέρει υπηρεσίες  αποκλειστικά για εταιρείες και μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη στη χώρα» υποστήριξε  και συνέχισε «Μπορούμε να διασυνδέσουμε κάθε σημείο ενδιαφέροντος στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και data centers μεταξύ τους».

Το Balkan Gate, το data center της Lancom στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το 75% της κάλυψης στη φάση 1, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις και ήδη η διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκινήσει τη φάση ανάπτυξης 2. Όσον αφορά την Κρήτη το data center είναι σε φάση κατασκευής και ο προγραμματισμός είναι για το 2024.

Στρατηγική συνεργασία

Με τη συνεργασία, Lancom – EXA Infrastructure η Ελλάδα αποκτά στρατηγική θέση, όσον αφορά στη διασύνδεση της περιοχής με τους μεγάλους κόμβους διακίνησης δεδομένων μέσω του Διαδικτύου (internet exchanges) στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας, η ΕΧΑ Infrastructure απέκτησε παρουσία στο Balkan Gate, το data center της Lancom στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο «ουδέτερο» data center στη Βόρεια Ελλάδα. Το Balkan Gate βρίσκεται σε στρατηγική θέση επιτρέποντας την εύκολη διασύνδεση της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία, έχοντας συνδέσεις με την Ιταλία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η κίνηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απευθείας διασύνδεση του Balkan Gate με τα μεγαλύτερα internet exchanges exchanges της Ευρώπης, μέσω των συντομότερων φυσικών διαδρομών, με αποτέλεσμα τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αλλά και επιχειρήσεις να έχουν άμεση και υψηλής ποιότητας πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της Ευρώπης.

Ο Nicholas Collins, Chief Commercial Officer της EXA Infrastructure υποστήριξε ότι η Κρήτη αποτελεί εναλλακτικό σημείο προσαιγειάλωσης διεθνών καλωδίων από και προς τη Μεσόγειο από την  Μασσαλία. «Η ΕΧΑ επενδύει στην Ελλάδα. Βλέπουμε την αγορά πιο ολιστικά. Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία αποτελούν σημείο αναφοράς για μας», υπογράμμισε.

«Η συνεργασία της EXA Infrastructure και της Lancom συνεισφέρει σημαντικά στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της περιοχής, με την τεχνογνωσία της EXA να παίζει κρίσιμο ρόλο, προκειμένου να κάνουμε το όραμάα μας πραγματικότητα. Η συνεργασία δημιουργεί απευθείας συνδέσεις με τα πιο σημαντικά internet exchanges της Ευρώπης, κάτι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην παροχή προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη. Ανυπομονούμε να δούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η συνεργασία με την EXA Infrastructure», επεσήμανε ο Γιώργος Νώλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom.

Η συνεργασία EXA Infrastructure – Lancom βοηθά σημαντικά στην εξέλιξη της Ελλάδας σε στρατηγικό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όσον αφορά στη διακίνηση δεδομένων, και αναμένεται να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, σε συνδυασμό με την αύξηση των υποθαλάσσιων καλωδίων που συνδέονται με τη χώρα.

«Η στρατηγική συνεργασία μας με την Lancom αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του οράματος και των σχεδίων ανάπτυξης για την περιοχή της Μεσογείου, ενισχύοντας περαιτέρω το επίπεδο διασυνδεσιμότητας και τις παρεχόμενες επιλογές από πλευράς υποδομών στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Η Exa Infrastructure παραμένει προσηλωμένη και δεσμεύεται να δημιουργήσει τις υποδομές που απαιτούνται, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για διεθνή χωρητικότητα. Ο συνδυασμός των δυνάμεων μας θα δημιουργήσει ένα σημαντικό κόμβο ψηφιακής συνδεσιμότητας, που θα επιτρέψει στους πελάτες μας να υλοποιήσουν τα πλάνα ανάπτυξης τους», ανέφερε ο Nicholas Collins.

Η Lancom μέσω του εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών, αλλά και των τριών Data Center της, προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών Enterprise Class Cloud & Data Center (Cloud VPS, Cloud Backup, Disaster Recovery, Internet Leased Lines, VPN, International Connectivity, Security Services, Colocation, Cloud PBX,) σε περισσότερες από 1.250 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Related posts

Βyte: Στις 24/6 η Γενική Συνέλευση για τη διανομή μερίσματος

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank

admin

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2023, στα €28,7 εκατ.

admin

Κλειδώνει η πώληση του 27% της Πειραιώς από το ΤΧΣ

admin

Mitsis Hotels: Ποδοσφαιρικό Camp στη Ρόδο, συνεργασία με Ρεάλ Μαδρίτης

admin

Entersoft: Εξαγόρασε την LOGON έναντι 1,3 εκατ. ευρώ

admin

Πλαίσιο Computers: Στις πιο «αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις» στην Ελλάδα το 2023

admin

Μουζάκης: Το «μενού» της έκτακτης ΓΣ που ζήτησε η μειοψηφία

admin

Epsilon Net: Αλμα 222% στα καθαρά κέρδη το 2021

admin