Image default
ΚΟΣΜΟΣ

HSBC: Άλμα 235% στα κέρδη μέτα από φόρους γ’ τριμήνου

Εκτίναξη καθαρής κερδοφορίας και εσόδων πέτυχε το γ’ τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης η HSBC, αντλώντας ώθηση από το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από άποψη ενεργητικού εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους ύψους 6,26 δισ. δολαρίων έναντι 2,66 δισ. δολαρίων τον αντίστοιχο διάστημα περύσι, σημειώνοντας “άλμα” 235%. Κατά 4,5 δισ. δολάρια υψηλότερα εκτινάχθηκαν και τα κέρδη προ φόρων της τράπεζας, που ανήλθαν στα 7,7 δισ. δολάρια.

Παρά την εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας, τα μεγέθη της τράπεζας ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών που ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 6,42 δισ. δολαρίων και κέρδη προ φόρων 8,1 δισ. δολαρίων.

Η HSBC ανέφερε ότι η αύξηση οφείλεται εν μέρει και στην απομείωση αξίας κατά 2,3 δισ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο του 2022 που σχετίζεται με την προγραμματισμένη πώληση των εργασιών λιανικής τραπεζικής στη Γαλλία. 

Ισχυρή αύξηση κατέγραψαν το γ’ τρίμηνο του έτους και τα έσοδα της τράπεζας, τα οποία ανήλθαν στα 7,71 δισ. δολάρια από 3,23 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης. Η HSBC απέδωσε επίσης την εκτίναξη των εσόδων της στο περιβάλλον των υψηλότερων επιτοκίων, επισημαίνοντας ότι έχει οδηγήσει σε αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους σε όλες τις δραστηριότητές της παγκοσμίως.

Για το εννεάμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 24,33 δισ. δολάρια, έναντι 11,59 δισ. δολαρίων το πρώτο εννεάμηνο του 2022.


 

Related posts

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν πυραύλους κατά πετρελαιοφόρων

admin

ΗΠΑ: Iμάμης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Tον πυροβόλησαν έξω από τζαμί

admin

Ο συμμαχικός συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατέρριψε τουρκικό drone στη Συρία

admin

Η έκρηξη στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας προκλήθηκε από drones, σύμφωνα με τον κυβερνήτη

admin

Η Evergrande Property Services λέει ότι έχει επαρκές κεφάλαιο κίνησης μέχρι το 2024

admin

Ισπανία: Διαδήλωση κατά του σχεδίου Σάντσεθ για αμνηστία στους Καταλανούς αυτονομιστές

admin

Βρετανία: Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί καταγράφουν μεγάλες απώλειες στις τοπικές εκλογές

admin

Σε 25 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο ιδρυτής του FTX, Sam Bankman-Fried

admin

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ καλεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη με τον πληθωρισμό υπό έλεγχο

admin