Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Fed (Beige Book): Επιβραδύνει η οικονομία – Εξαντλούνται οι αποταμιεύσεις των Αμερικανών

Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με πολλές επιχειρήσεις να αναμένουν ότι οι αυξήσεις των μισθών θα περιοριστούν στο εγγύς μέλλον, αναφέρει η Federal Reserve στην καθιερωμένη έρευνα μεταξύ περιφερειακών επιχειρηματικών επαφών, γνωστή και ως το “Μπεζ βιβλίο” (Beige Book).

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή τράπεζα παρατήρησε ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι καταναλωτές έχουν εξαντλήσει τις αποταμιεύσεις τους και στρέφονται όλο και περισσότερο σε δανεισμό για να χρηματοδοτήσουν τις αγορές τους.

Κατά τα άλλα η έκθεση, που δημοσιεύεται δύο εβδομάδες πριν από κάθε συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed, αναφέρει ότι “οι επαφές στις περισσότερες περιφέρειες έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη ήταν μέτρια”.

Σημειώνεται επίσης ότι σχεδόν όλες οι περιφέρειες ανέφεραν πως οι επιχειρήσεις “ανανέωσαν τις προσδοκίες τους ότι η αύξηση των μισθών θα επιβραδυνθεί γενικά στο εγγύς μέλλον”.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μη απαραίτητες λιανικές αγορές επιβραδύνθηκαν, εξαιρουμένων των ταξιδιών. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν μεν, αλλά λόγω περισσότερων αποθεμάτων και όχι λόγω ζήτησης, ενώ η αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν υποτονική σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αυξήσεις των μισθών παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, αλλά όπως προαναφέρθηκε, οι επαφές αναμένουν ότι ο ρυθμός θα μετριαστεί στους επόμενους μήνες.

Κατά τα άλλα, οι τιμές στα καταναλωτικά αγαθά μειώθηκαν ταχύτερα από ό,τι σε πολλούς άλλους τομείς, σύμφωνα με την έρευνα. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλά κόστη εισροών, που συμπιέζουν τα περιθώρια κέρδους τους.

Related posts

Lloyds: Ξεπέρασε τις προσδοκίες στο γ’ τρίμηνο, ανθεκτικοί οι πελάτες της στα υψηλότερα επιτόκια

admin

Πολωνία: Ο υπουργός Εσωτερικών λέει ότι τα σύνορα με τη Λευκορωσία θα κλείσουν στην περίπτωση ενός “κρίσιμου συμβάντος”

admin

Γερμανία: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από κυβερνοεπίθεση σε βάρος του SPD

admin

Σερβία: Αντιδράσεις για την αθώωση των καταδικασθέντων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σλάβκο Τσουρούβια

admin

Ο πρώην CEO του Twitch αναλαμβάνει το “τιμόνι” της OpenAI, μετά την εκδίωση του Σαμ Άλτμαν

admin

Ενώ ετοιμάζεται για αντεπίθεση, η Ουκρανία δεσμεύεται ότι δεν θα εγκαταλείψει το Μπαχμούτ

admin

Αποστολή του ΟΗΕ έφθασε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για πρώτη φορά σε 30 χρόνια

admin

Μαχητές της Wagner εκπαιδεύουν Λευκορώσους στρατιώτες νοτίως του Μινσκ

admin

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Βέτο της Ρωσίας σε απόφαση για κυρώσεις στο Μάλι

admin