Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Fed (Beige Book): Επιβραδύνει η οικονομία – Αλλά υποχωρεί και ο πληθωρισμός

Επιβράδυνση κατέγραψε η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ στο διάστημα από τις αρχές Οκτωβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου, με τις αμερικανικές επιχειρήσεις όμως να δηλώνουν επίσης ότι έχουν μετριαστεί σε μεγάλο βαθμό και οι πληθωριστικές πιέσεις, σύμφωνα με την καθιερωμένη έρευνα της Federal Reserve στις επιχειρήσεις των 12 περιφερειών της, γνωστή και ως το “Μπεζ Βίβλος” (Beige Book).

Με βάση την έρευνα, η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεσή της, με τέσσερις από τις 12 περιφέρειές της να αναφέρουν ότι κατέγραψαν μέτρια ανάπτυξη, δύο να χαρακτηρίζουν τις οικονομικές συνθήκες σταθερές έως ελαφρώς πτωτικές και έξι να εμφανίζουν μικρή υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας. 

Επιπλέον, “οι οικονομικές προοπτικές για τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες επιδεινώθηκαν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Fed.

Οι τέσσερις περιφέρειες της Fed που ανέφεραν ανάπτυξη ήταν το Ντάλας, το Ρίτσμοντ, η Ατλάντα και το Σικάγο. Οι περισσότερες περιφέρειες ωστόσο, δήλωσαν ότι η ανάπτυξη μειώθηκε, με τη Fed του Κάνσας Σίτι να αναφέρει ότι τα νοικοκυριά είναι ολοένα και πιο πιθανό να “μοιράζονται στέγη και γεύματα” για να τα βγάλουν πέρα. Η δε επιχειρήσεις της περιφέρειας του Σαν Φρανσίσκο εκφράζουν την ανησυχία τους ότι εξασθένιση των οικονομικών προοπτικών και αύξηση της συνολική αβεβαιότητας.

Related posts

Πρακτικά Fed: Το ανοιχτό ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων και οι διαφωνίες

admin

Ρωσία: Η επιπρόσθετη βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες Ουκρανούς στην “κρεατομηχανή”

admin

Δίκτυο για τη Φορολογική Δικαιοσύνη: Ο ΟΟΣΑ “απέτυχε” να αναμορφώσει τους διεθνείς κανόνες

admin

Ιαπωνία: Καταγγέλλει τις ρωσικές πυρηνικές απειλές στην 78η επέτειο από τι ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

admin

Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Eni παρά την πτώση 11%

admin

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Οι IDF “έκοψαν στα δύο” τη Λωρίδα της Γάζας – “Αρκετά” φωνάζουν οι επικεφαλής υπηρεσιών του ΟΗΕ

admin

Ομάδα Αυστραλών βουλευτών θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να ζητήσει την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ

admin

Η Γερμανία αναμένει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν αυξημένες τουλάχιστον μέχρι το 2027

admin

Τουρκία: Ο πάπας Φραγκίσκος και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκαν στην ένοπλη επίθεση σε καθολική εκκλησία στον Βόσπορο

admin