Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ElvalHalcor: Το δύσκολο τρίμηνο και η προσδοκία για καλύτερο αύριο

«Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο πρώτο τρίμηνο σε ότι αφορά τη διεθνή ζήτηση (και ιδίως στην Ευρώπη), αλλά εμείς τα πήγαμε πολύ καλά σε τομείς όπως είναι ο όγκος των πωλήσεων (αύξηση κατά 2%), το κεφάλαιο κίνησης και ο καθαρός δανεισμός (μειώθηκε περίπου κατά 200 εκατ. ευρώ)»,  δήλωσαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ElvalHalcor στο πλαίσιο του χθεσινού conference call προς τους αναλυτές για τα αποτελέσματα τριμήνου.

«Ελπίζουμε ότι κατά τους επόμενους μήνες η οικονομία θα πάει καλύτερα (βλέπε προσδοκίες από το πεδίο των επιτοκίων) και σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευθούμε τις όποιες ευκαιρίες προκύψουν, καθώς διαθέτουμε την απαιτούμενη παραγωγική δυναμικότητα» υπογράμμισαν οι διευθύνοντες τη μεγάλη ελληνική μεταλλουργική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη χθεσινή conference call προς τους αναλυτές, το 59% του δανεισμού της εταιρείας είναι σταθερού επιτοκίου. Επίσης οι φετινές επενδύσεις θα κινηθούν περίπου στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι (95 εκατ. ευρώ), δηλαδή σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (π.χ. 172 εκατ. το 2022 και 145 εκατ. το 2021).

Σε ό,τι αφορά  τους χρηματιστηριακούς δείκτες, η εισηγμένη διαπραγματεύεται με μια τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία μικρότερη από τα 750 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαιά της στις 31/3/2024 είχαν διαμορφωθεί στα 977,7 εκατ. ευρώ (P/BV κοντά στο 0,77).

Σε ό,τι αφορά το P/E, τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου ήταν 13 εκατ. ευρώ, που ανεβαίνουν στα 17 εκατ. αν δεν συνυπολογιστούν τα μη λειτουργικά αποτελέσματα του μετάλλου.

Το πού θα κυμανθεί ο δείκτης, θα κριθεί από τα κέρδη των υπόλοιπων εννέα μηνών του έτους και φυσικά από το κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν τα πρώτα δειλά σήματα ανάπτυξης της ζήτησης.

Related posts

Interamerican: Πάνω από 140.000 περιστατικά οδικής βοήθειας στο 4μηνο

admin

Coca-Cola 3Ε: Κέρδη 2,9 εκατ. ευρώ με πτώση εσόδων 15,6% το 2020

admin

Μ. Τσαμάζ: Μόνο στις τηλεπικοινωνίες δεν αυξήθηκαν οι τιμές

admin

Τουρκική… απόβαση στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

admin

Ρήγας (Energean): Προτεραιότητες, η ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και η μετάβαση

admin

Αλουμύλ: Επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στην Ξάνθη

admin

Εκπτωση 5% στο πετρέλαιο θέρμανσης από την ΕΚΟ

admin

Epsilon Net: Διανομή μερίσματος €0,035/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Quest για ACS: Εχουμε γίνει αποδέκτης προτάσεων, καμία δεσμευτική συμφωνία

admin