Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταλινικά ποσοστά για τους Ελληνες τζογαδόρους

Πάνω από τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν παίξει τουλάχιστον ένα είδος στοιχήματος τους τελευταίους 12 μήνες. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari το 77% έχει παίξει τυχερά παιχνίδια τους τελευταίους 12 μήνες και μόνο το 23% δεν έχει παίξει.

Οι άντρες έχουν παίξει σε ποσοστό 81% ενώ μόλις 19% δεν έχει παίξει ενώ στις γυναίκες το ποσοστό είμαι μικρότερο δηλαδή έχει παίξει το 74% ενώ το 26% δεν έχει παίξει. Διαφοροποιήσεις υπάρχουνε και στις ηλικίες με το μεγαλύτερο ποσοστό να φτάνει το 83% στις ηλικίες 35 έως 44 και μόλις το 17% να μην έχει παίξει.

Πρώτη  η Αττική

Πρωτοπόρος αναδεικνύεται η Αττική με 78% συμμετοχή στα παίγνια, ακολουθεί η υπόλοιπη Ελλάδα με 77% και τέλος η Θεσσαλονίκη με 75%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας ένας στους τρεις Έλληνες στοιχηματίζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα 33% είναι συχνοί παίκτες, 23% περιστασιακοί παίκτες, 26% παίκτες που ποντάρουν αραιά, ενώ το 18% δεν έχει παίξει ποτέ.

Οι συχνοί παίκτες τυχερών παιχνιδιών/στοιχημάτων είναι περισσότερο άντρες ενώ ένας στους δύο είναι άνω των 55 ετών.

Το τζόκερ είναι με διαφορά ο ηγέτης της αγοράς των στοιχημάτων με πάνω από έναν στους δύο Έλληνες να δηλώνουν ότι έχουν παίξει τζόκερ τον τελευταίο χρόνο. Ειδικότερα τζόκερ έχει παίξει το 56% του πληθυσμού, kino και skrats το 27%, λόττο το 25%, λαϊκό/εθνικό λαχείο έχει πάρει το 20% ενώ το 14% έχει παίξει “Πάμε Στοίχημα”, online παιχνίδια και αθλητικά στοιχήματα.

Αναλυτικότερα τζόκερ φαίνεται να παίζει σε μεγαλύτερο βαθμό το ανδρικό κοινό ενώ έχει σημαντικά υψηλότερη διείσδυση στις ηλικίες 35 . Συγκεκριμένα στις ηλικίες 35 έως 44 παίζει το 60%, 45 έως 54 το 57% και 55 το 62% .

Σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνουν ότι τους αρέσουν τα στοιχήματα και τα τυχερά παιχνίδια και θα έπαιζαν περισσότερο αν ήταν πιο εύκολο, όμως μία αντίστοιχη αναλογία αναγνωρίζει ότι θα έπρεπε να παίζει λιγότερο.

Συμπερασματικά οι άντρες, η ηλικία 25 με 34 και η περιοχή της Αττικής εμφανίζονται πιο θετικοί απέναντι στο στοιχηματισμό /τυχερά παιχνίδια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο στους τρεις Έλληνες θεωρούν ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία των παικτών καθώς οι κανόνες για τα τυχερά παιχνίδια δεν θεωρούνται αυστηροί. Στο ίδιο πλαίσιο όλες οι δημογραφικές ομάδες αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να προστατεύει περισσότερο τους παίκτες.

 

Related posts

Eurobank: Εντολές από 101 επενδυτές για το ομόλογο

admin

ΔΕΔΑ: Έργο για έγχυση βιομεθανίου στα δίκτυα

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγοράζει το 38,79% της Reds έναντι 60,1 εκατ.

admin

Foodlink: Την δωρέαν διάθεση μετοχών στο προσωπικό ενέκρινε η ΓΣ

admin

Trastor: Απέκτησε τρεις αποθήκες logistics στον Ασπρόπυργο

admin

Κωτσόβολος: Στα 700 εκατ. ευρώ ο πήχης

admin

Eπενδύσεις 100 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η Premia Properties

admin

Στη Worldline το 92,5% της Cardlink, 93 εκατ. στο ταμείο της Quest

admin

Νέο McDonald’s στο Χαϊδάρι άνοιξε η Premier Capital Hellas

admin