Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Eli Lilly: Κέρδη άνω των προβλέψεων υπό την ισχυρή ζήτηση για φάρμακα απώλειας βάρους

Κέρδη και τζίρο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς παρουσίασε στο κλείσιμο του 2024 ο αμερικανικός γίγαντας της φαρμακευτικής Eli Lilly, με προβλέψεις παράλληλα για ακόμα καλύτερη κερδοφορία φέτος βάσει της ισχυρής εκκίνησης του φαρμάκου απώλειας βάρους Zepboud και της εκρηκτικής ζήτησης για το Mounjaro για τον διαβήτη.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός φαρμακευτικός γίγαντας ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο προσαρμοσμένα κέρδη 2,19 δισ. δολαρίων ή 2,49 δολ. ανά μετοχή έναντι των 1,94 δισ. ή 2,14 δισ/μτχ πέρυσι, ενώ ξεπέρασε κατά πολύ και τα 2,22 δολ/μτχ που προέβλεπε η μέση εκτίμηση των αναλυτών.

Παρομοίως, ο τζίρος της Eli Lilly σημείωσε κατακόρυφη αύξηση 28% από πέρυσι στα 9,35 δισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω με μεγάλη απόσταση την πρόβλεψη της αγοράς για 8,93 δισ.

Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει το 2024 προσαρμοσμένα ετήσια κέρδη στο εύρος των 12,2 με 12,7 δολαρίων ανά μετοχή, όταν η μέση πρόβλεψη των αναλυτών ήταν σε 12,43 δολ/μτχ.

Σε αυτό το κλίμα η μετοχή της Eli Lilly κινείται με ισχυρή άνοδο 4% μετά τις ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου ήταν τα πρώτα που περιλαμβάνουν τις πωλήσεις του νέου φαρμάκου απώλειας βάρους Zepbound της Eli Lilly, το οποίο έλαβε έγκριση στις αρχές του Νοεμβρίου και συνεισέφερε πωλήσεις αξίας 175,8 εκατ. ευρώ στις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του.

Την ίδια ώρα, οι τριμηνιαίες πωλήσεις του φαρμάκου για τον διαβήτη Mounjaro εκτινάχθηκαν στα 2,21 δισ. δολάρια από 279,2 εκατομμύρια πέρυσι.

Γενικότερα άλλωστε, η εκρηκτική ζήτηση για τα Mounjaro και Zepbound οδήγησε σε μαζικές αγορές του τίτλου της Eli Lilly πέρυσι ωθώντας την κεφαλαιοποίηση της φαρμακευτικής άνω από τα 600 δισ. δολάρια, κάτι που την κατέστησε τη μεγαλύτερη παγκοσμίως στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Related posts

Γάζα: “Οχι” από Ιταλία σε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα

admin

Η Ουκρανία ξεκίνησε τις συζητήσεις με τη Βρετανία για εγγυήσεις ασφαλείας

admin

Βατικανό: Πρώτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι και του συμπατριώτη του πάπα Φραγκίσκου

admin

Ουκρανία: Έκτακτες διακοπές ρεύματος στην Οδησσό μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή

admin

ΥΠΕΞ Βελγίου: Θα προσκαλέσουμε την Τουρκία για τον εορτασμό της 20ης επετείου της μεγάλης διεύρυνσης της ΕΕ

admin

Συρία: Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί από βομβαρδισμό του Ισραήλ

admin

Η Ιαπωνία ξεπεράστηκε από τη Γερμανία το 2023, δεν είναι πλέον η 3η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο

admin

Κροατία: Πρωτιά για το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Πλένκοβιτς δείχνουν τα exit polls

admin

Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα: 17.000 μετρικοί τόνοι επισιτιστικής βοήθειας έχουν χαθεί λόγω των λεηλασιών στο Σουδάν

admin