Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Black Friday: Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ διαδικτυακών αγορών, σύμφωνα με την Adobe

Οι καταναλωτές κατά τη Black Friday ξόδεψαν το ποσό ρεκόρ των 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων online στις ΗΠΑ, ανέφερε η Adobe Analytics, παρουσιάζοντας ένα θετικό σημάδι για τους λιανοπωλητές που αντιμετωπίζουν χαμηλές προβλέψεις πωλήσεων για την περίοδο των εορτών.

Η ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη, έξυπνα ρολόγια, τηλεοράσεις και ηχητικό εξοπλισμό βοήθησε στην αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων της συγκεκριμένης ημέρας κατά 7,5% σε σύγκριση με πέρυσι. Οι καταναλωτές επέκτειναν τον προϋπολογισμό τους στηριζόμενοι στις επιλογές buy-now, pay-later, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 72% σε σχέση με την εβδομάδα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η άνοδος αυτή σηματοδοτεί ανάκαμψη από την περσινή εορταστική περίοδο, όταν ο υψηλός πληθωρισμός έπληξε τις τσέπες των καταναλωτών και οι επιχειρήσεις λιανικής έκαναν μεγάλες εκπτώσεις για να απαλλαγούν από τα συσσωρευμένα εμπορεύματα. Φέτος, οι αγορές για τις γιορτές αποτελούν σημείο αναφοράς για την ανθεκτικότητα των καταναλωτών στις ΗΠΑ, καθώς οι αποταμιεύσεις από την εποχή της πανδημίας λιγοστεύουν και τα επιτόκια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα άνω των 20 ετών.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με ξεχωριστή μέτρηση της Salesforce Inc., χάρη στα υποδήματα, τα αθλητικά είδη, τις υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς. Τα είδη ένδυσης, το σπίτι και τα προϊόντα ομορφιάς παρουσίασαν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις τις ημέρες που προηγούνται της Cyber Monday στις 27 Νοεμβρίου μπορούν να δώσουν στις εταιρείες μια πρώιμη αίσθηση των εορταστικών επιδόσεων, καθώς αναμένουν τα χαμηλότερα εμπορικά δεδομένα. Ωστόσο, οι αρχικές προβλέψεις για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο δείχνουν δυσοίωνη αύξηση των πωλήσεων.

Στις ΗΠΑ, η Salesforce προέβλεψε ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 1% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε σύγκριση με το 2022, ο βραδύτερος ρυθμός των τελευταίων τουλάχιστον πέντε ετών. Η Adobe αναμένει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 4,8%, πολύ πίσω από τον προ πανδημίας μέσο ετήσιο ρυθμό του 13%. Οι δύο εταιρείες αναλύουν διαφορετικές συναλλαγές, γεγονός που εξηγεί τη διαφοροποίηση των αριθμών.

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify Inc. με έδρα τον Καναδά δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της Black Friday αυξήθηκαν κατά 22%, με αιχμή τα είδη ένδυσης, την προσωπική φροντίδα και τα κοσμήματα.

Related posts

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι πέθαναν στην Ευρώπη λόγω της ακραίας ζέστης το καλοκαίρι του 2022

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Φόβος και απειλές από Ερντογάν, αγάπη και ελπίδα από Κιλιτσντάρογλου

admin

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις διατηρώντας αμετάβλητη την πολιτική της

admin

Ουκρανία: 180.000 τόνοι σιτηρών καταστράφηκαν από τις 9ήμερες επιδρομές των Ρώσων

admin

ΟΗΕ: Να γίνει έρευνα για την χρήση από το Ισραήλ “υψηλής έντασης εκρηκτικών όπλων” στην Γάζα

admin

Αντόνιο Γκουτέρες: “Καλώ τον κόσμο να εργαστεί δίπλα-δίπλα με τα άτομα με αναπηρία”

admin

Ζάμπια: Τέσσερις νεκροί και 25 τραυματίες από τη σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

admin

ΗΠΑ: Σε ανοδική τροχιά πέρασε τον Ιούλιο ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

admin

Σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

admin