Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Westpac: Μίνι “απογοήτευση” από τα καθαρά κέρδη στο 12μηνο – Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών 1 δισ. δολ.

Η Westpac Banking Corp. αύξησε το μέρισμά της και ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ίδιες μετοχές αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (980 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), καθώς η ισχύς των στεγαστικών δανείων ενίσχυσε τα κέρδη.

Τα καθαρά κέρδη της αυστραλιανής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 26% στα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας τους 12 μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση τη Δευτέρα. Έχασε την εκτίμηση των 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg.

Οι αυστραλιανές τράπεζες δέχονται πια μικρότερη ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια, καθώς η τιμολόγηση της αγοράς δείχνει ότι οι αυξήσεις επιτοκίων μπορεί να πλησιάζουν στο τέλος τους.

“Το καταναλωτικό κλίμα παραμένει αδύναμο, ωστόσο υπάρχουν λάμψεις ελπίδας με κάποιες πιέσεις κόστους να αρχίζουν να μειώνονται για τις επιχειρήσεις, οι οποίες με τον καιρό θα περάσουν στις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Peter King. “Είμαστε σε γενικές γραμμές θετικοί για τις οικονομικές προοπτικές για το επόμενο έτος και η Westpac είναι σε ισχυρή θέση να αναπτύξει τις δραστηριότητές της και να υποστηρίξει πελάτες που χρειάζονται βοήθεια”.

Η Westpac θα καταβάλει τελικό μέρισμα 72 αυστραλιανών σεντς ανά μετοχή.

Ο King αναφέρθηκε επίσης τη δύναμη που βλέπει στην κεφαλαιακή θέση της εταιρείας του και τη θέση στα στεγαστικά δάνεια.

“Ένας ισχυρός τραπεζικός τομέας είναι ζωτικής σημασίας για μια ανθεκτική οικονομία και ο ισολογισμός της Westpac είναι ο ισχυρότερος που έχω δει στα 29 χρόνια μου στην τράπεζα”, δήλωσε ο King. “Τα περιθώρια αυξήθηκαν κατά δύο μονάδες βάσης και η διαχείριση έγινε καλά μέσα από μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού στο πεδίο των στεγαστικών δανείων”.

Ο King είπε επίσης ότι συνεχίζει να σημειώνεται πρόοδος στη μείωση του κόστους, μέρος των μακροπρόθεσμων προσπαθειών της τράπεζας να απλοποιήσει τις λειτουργίες της.

“Τα έξοδά μας μειώθηκαν κατά 1%, ωστόσο αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει περισσότερη δουλειά να κάνουμε καθώς προσπαθούμε να μειώσουμε την αναλογία κόστους προς εισόδημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας”, είπε. “Οι προβλέψεις απομείωσης έχουν αυξηθεί για να τοποθετηθεί κατάλληλα ο ισολογισμός της τράπεζας για τις αβέβαιες οικονομικές προοπτικές”.

Related posts

Τραμπ: Οι απειλές μου στο ΝΑΤΟ είναι μορφή “διαπραγμάτευσης”

admin

Ο δισεκατομμυριούχος Γκαουτάμ Αντάνι θα αναβαθμίσει τη διάσημη παραγκούπολη της Βομβάης

admin

Όλαφ Σολτς προς Νετανιάχου: “Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Λωρίδα της Γάζας”

admin

Νεπάλ: Οι κάτοικοι στο δυτικό Νεπάλ θρηνούν για αυτούς που χάθηκαν στον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής

admin

Tesla: Υποχώρησαν κέρδη και έσοδα – Θα παρουσιάσει νωρίτερα κάποια οχήματα

admin

Μετά το Ισραήλ, ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν μεταβαίνει στο Κατάρ

admin

Ν. Χριστοδουλίδης: Επίκειται συνάντηση ΥΠΕΞ με τον γ.γ. των ΗΕ για το Κυπριακό

admin

Γ. Γεραπετρίτης στην “Al Ahram”: Η συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου μπορεί να επιφέρει σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή

admin

Οι συγκρούσεις στη Χαν Γιούνις απειλούν το μεγαλύτερο νοσοκομείο που εξακολουθεί να λειτουργεί στη Γάζα

admin