Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Big deal στα ψάρια: Στην Ιριδα ο έλεγχος της Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες

Στον έλεγχο της εταιρείας ιχθυοτροφών Ίριδα πέρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες, όπως επιβεβαίωσαν - πηγές της Ίριδας οι οποίες δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το ύψος του τιμήματος. Το deal, μέσω του οποίου η Ίριδα αποκτά το 83,5% της Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες, έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες χθες Δευτέρα.

Η Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες, μια από τις σημαντικότερες, εύρωστες και υγιείς εταιρείες του κλάδου, ιδρύθηκε το 1987, από τη Νάνσυ Παντελεημονίτου, όταν η νορβηγική εταιρία MARINE FARMS ASA της ζήτησε να βρει στην Ελλάδα, κατάλληλες περιοχές για υδατοκαλλιέργειες.

Από την αρχή, η διαίσθηση και η φυσική της περιέργεια την οδήγησαν στην ανακάλυψη τοποθεσιών γύρω από το Γαλαξίδι. Η κ. Παντελεημονίτου ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας εταιρίας. Το 1995 όταν οι εταίροι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες, η ίδια, αποδέχθηκε την πρόκληση, αγόρασε την επιχείρηση και ανέλαβε να συνεχίσει την εταιρεία. Πέρυσι η Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες εμφάνισε πωλήσεις 73,44 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος διαθέτει οκτώ πλωτές παραγωγικές μονάδες – εγκαταστάσεις πάχυνσης ιχθυοπληθυσμού στο νομό Φωκίδας, μια (1) στο νομό Βοιωτίας και μια (1) στην L’Ametlla de Mar επαρχία Ταραγόνα στην Ισπανία, δύο ιχθυογεννητικούς σταθμούς στο Γαλαξίδι και στη Δεσφίνα, ένα σύγχρονο συσκευαστήριο στο Γαλαξίδι Φωκίδας καθώς και ένα σύγχρονο συσκευαστήριο στην L’Ametlla de Mar επαρχία Ταραγόνα στην Ισπανία.

Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα νωπών ψαριών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα, λαβράκι κλπ) ανέρχεται σε 15.374 τόνους ετησίως και η δε παραγωγική δυναμικότητα ιχθυδίων των ιχθυογεννητικών σταθμών ανέρχεται σε 47 εκατ. ιχθύδια ανά έτος.

Το τελικό προϊόν προωθείται κατά περίπου 94,48% στο εξωτερικό, κυρίως σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία και Η.Π.Α., το δε υπόλοιπο διατίθεται στην ελληνική αγορά.

Related posts

Γ. Περιστέρης: Εμπορικά και εμπορεύσιμα όλα τα assets της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

admin

Ντεμπούτο στην Ελλάδα κάνει η JW Marriott, επένδυση 100 εκατ. στα Χανιά

admin

Διπλή διανομή χρήματος από την Ευρωσύμβουλοι

admin

Νέες προσθήκες στον στόλο Άμεσης Βοήθειας της Interamerican

admin

ΔΕΗ: Εχουμε υποβάλλει προσφορά για το υδροηλεκτρικό στη Βόρεια Μακεδονία

admin

Ακρίτας: Έκδοση ομολογιακού για την αναδιάρθρωση υφιστάμενου δανεισμού

admin

Πωλητήριο σε κλινικές-διαγνωστικά ετοιμάζει η CVC

admin

Amazon: Δημιουργεί το πρώτο ηλιακό της πάρκο στην Ελλάδα

admin

Συνεργασία tbi – Electronet για αγορές ηλεκτρικών ειδών με δόσεις

admin