Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Alpha Bank: Οι προβλέψεις της Optima για τα οικονομικά μεγέθη

Alpha Bank: Οι προβλέψεις της Optima για τα οικονομικά μεγέθη

Ανάκαμψη της καθαρής πιστωτικής επέκτασης το δ’ τρίμηνο του 2023 αναμένει η Optima για την Alpha Bank, με βάση τη δυναμική του τραπεζικού συστήματος και της ποιότητας του ενεργητικού να βελτιωθεί περαιτέρω, χάρη στα χαμηλότερα οργανικά NPEs (μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα).

Επιπλέον, στις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα 2023 και δ’ τριμήνου της Alpha Bank, που ανακοινώνονται στις 7 Μαρτίου, η χρηματιστηριακή αναμένει ότι το NPE ratio θα «συμπιεστεί» στο 5,8% από 7,2% το 9μηνο του 2023 και 7,8% το 2022.

Όπως επισημαίνει η Optima, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 603 εκατ. ευρώ για το 2023, σε μία ετήσια αύξηση της τάξης του 64%, αλλά και 5% κάτω από το consensus estimate (συγκλίνουσες προβλέψεις) των 632 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) θα ανέλθουν στα 1,651 δισ. ευρώ ( 41% σε ετήσια βάση), τα έσοδα από προμήθειες στα 370 εκατ. ευρώ ( 1%) και τα μη επαναλαμβανόμενα έσοδα στα 81 εκατ. ευρώ (-63%).

Παράλληλα, κάνει λόγο για μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη του 2023, 0,07 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη του 2024 και 0,09 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη του 2025.

«Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο και ειδικότερα στην εξέλιξη της καθαρής πιστωτικής επέκτασης, των NII, των εσόδων από προμήθειες, των LLPs, του κόστους και του μείγματος προθεσμιακών καταθέσεων καθώς και στην αναθεώρηση των στόχων για το 2025», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Optima και προσθέτει:

Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 46% σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες και με 24% σε σχέση με τις αντίστοιχες ελληνικές. Τέλος, η Optima διατηρεί την τιμή-στόχο των 2,1 ευρώ για τον τίτλο της Alpha Bank, καθώς και τη σύσταση «buy».

#Alpha_Bank #Optima_Bank

Related posts

Ομολογιακό δάνειο έως 500.000 ευρώ από την CNL Capital

admin

HELLENiQ ENERGY: Σε ποιους δείκτες αλλάζει το free float

admin

Χρηματιστήριο: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆.

admin

Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Αυξήθηκε το συνολικό ενεργητικό τον Απρίλιο

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ανέστειλε προσωρινά την άδεια λειτουργίας της Capital Χρηματιστηριακή

admin

Lavipharm: Αύξηση 39% στις πωλήσεις εξαμήνου-€2,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη

admin

INTRAKAT: Ο Περικλής Λόντος προσωρινός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών

admin

Intrakat: Αυξήθηκε στο 15,6% το ποσοστό του Κων. Αγγέλου

admin

Axia: Το X.A. έχει κι άλλα περιθώρια ανόδου-Τα top picks

admin