Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aρνηση

H Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που έγινε το 2015. Η ΠτΔ απάντησε «όχι», με μια επιστολή στην οποία η άρνηση αιτιολογήθηκε και το κείμενο αξίζει να μελετηθεί απ’ όποιους πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα να προταθεί ένας αριστερός σαν αυτούς που κάνουν σήμερα πολιτική καριέρα για το ύπατο αξίωμα.

Ψηφοφόροι

«Δεν πρέπει οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, είμαι αντίθετος, ούτε πρέπει οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να έρθουν στις δικές μας». Τάδε έφη Κώστας Ζαχαριάδης, διευκρινίζοντας πως «το τι θα κάνουν τα κόμματα μετά και πώς θα συνεργαστούν είναι άλλο θέμα». Μεταξύ μας, πάντως, μπορώ να φανταστώ απογοητευμένους συριζαίους να προσέρχονται στις πράσινες κάλπες αλλά όχι πασόκους να ασχολούνται με ένα αριστερό κόμμα σε αποδρομή.

Θυσίες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε αν «τελικά, υπάρχει κάποιος για να κερδίσει τον Μητσοτάκη;» ζητώντας απ’ το κοινό του να πει μια ήττα της ΝΔ που επέφεραν ο Τσίπρας ή ο Κασσελάκης στα δυόμισι χρόνια που εκείνος ηγείται του ΠΑΣΟΚ και θυμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός «θυσίασε τον ανιψιό και τον διοικητή της ΕΥΠ» στις υποκλοπές συν δυο στενούς του συνεργάτες μετά την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη. Οι θυσίες έγιναν πράγματι. Ωστόσο, τις επέβαλε περισσότερο η επικαιρότητα και λιγότερο η αντιπολίτευση.

Λεξικό

Στα εγκαίνια της έκθεσης που συνδιοργανώνουν το Ιδρυμα της Βουλής και η κυπριακή Βουλή για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, ο Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι οι επισκέπτες θα δουν «πώς ο μνησιπήμων πόνος έγινε και εγερτήριος», συμπληρώνοντας πως «σε αυτήν την έγερση η Ελλάδα, η Βουλή των Ελλήνων σύσσωμη παραμένει δίπλα στην Κύπρο». Εφόσον επαληθευτεί το σενάριο που τον θέλει να μετακομίζει στο προεδρικό, οι διαπιστευμένοι εκεί δημοσιογράφοι θα πρέπει να προμηθευτούν ένα καλό λεξικό, νομίζω.

Related posts

Κοινός τόπος μια Αθήνα βιώσιμη τουριστικά

admin

Εκλογές 2023: Είναι έτοιμοι οι έφηβοι να ψηφίσουν;

admin

Ο Κασσελάκης εξηγεί την «Αριστερή στροφή» και δηλώνει εκ νέου αυτοδημιούργητος

admin

Επαναφέρει τα σενάρια περί «Τούρκων πρακτόρων» εμπρηστών ο Βορίδης

admin

Τι απάντησε η κυβέρνηση στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

admin

Ευρωεκλογές: Η παρουσίαση των επόμενων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ από το Περιστέρι

admin

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ

admin

Επίσκεψη

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακωχή της αριστερής τάσης – Αναμονή για ένα απροσδιόριστο συνέδριο

admin