Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Metlen: Έκδοση πενταετών «πράσινων» ομολογιών €500 εκατ.

Metlen: Έκδοση πενταετών «πράσινων» ομολογιών €500 εκατ.

Στην έκδοση ομολογιών, συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, με λήξη το 2029, προχωρά  η Metlen, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η Metlen Energy & Metals Α.Ε. (TICKER: MYTIL) (η «Εταιρεία»), μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως, με πιστοληπτική αξιολόγηση BB (Σταθερό) /BB (Σταθερό) (S/F) έχει δώσει εντολή στις BNP PARIBAS, Citigroup, και HSBC ως Από Κοινού Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, οι οποίες συναντήσεις θα ξεκινήσουν την 7η Οκτωβρίου 2024.

Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές) (η «Έκδοση» και οι «Ομολογίες» αντίστοιχα). Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή ότι θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα ολοκληρωθεί.

Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (€500.000.000), με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024, εκδόσεως της Mytilineos Financial Partners S.A. (οι «Ομολογίες 2024»).

 

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης (Green Finance Framework) της Εταιρείας.

Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S. Ηλεκτρονική Netroadshow παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη.

Κατά την ημερομηνία της παρούσας, η Mytilineos Financial Partners S.A. εξέδωσε (και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εταιρείας) υπό αίρεση ειδοποίηση αποπληρωμής των Ομολογιών 2024.

#METLEN #πράσινα_ομόλογα

Related posts

Interwood: «Πράσινο φως» σε συμπλήρωμα του εγκεκριμένου ενημερωτικού δελτίου

admin

Jefferies: Αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Eurobank στα €2,60

admin

Motor Oil: Διανομή προσωρινού μερίσματος 0,40 Ευρώ ανά μετοχή

admin

Χρηματιστήριο: Κρίσιμη η στήριξη των 1440-1450 μονάδων

admin

XA: H Noval χτύπησε το «καμπανάκι»- H τιμή εκκίνησης

admin

Νέος οικονομικός διευθυντής στην ΕΛΓΕΚΑ

admin

Επ.Κεφαλαιαγοράς: Δεν υφίστανται πλέον πέραν της πενταετίας εκκρεμείς υποθέσεις

admin

Phoenix Vega Mezz: Καθαρά κέρδη €4,8 εκατ. το 2022

admin

Χ.Α.: Στις 1.407 μονάδες η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη

admin