Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στα «χαρακώματα» ο Πολάκης με την Λινού

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, που έχει τις ρίζες του στο επεισόδιο που σημειώθηκε στην επιτροπή της Βουλής και είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη και η «συγγνώμη εκ μέρους του» από την Αθηνού Λινού, η οποία, μάλιστα, έβαλε και τα κλάματα, μετά τη διαγραφή του πρώην υπουργού από τον Στέφανο Κασσελάκη, προκάλεσε την οργή του βουλευτή Χανίων, που κατηγόρησε για «κλάμα κατά παραγγελία» την συνάδελφό του.

Και το επεισόδιο δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο κ. Πολάκης, με αφορμή δημοσίευμα, στράφηκε εκ νέου εναντίον της Αθηνάς Λινού, αναφορικά με την κοινωφελή δραστηριότητα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, μέσα από την οργάνωση «Διατροφή».

«Έτσι κλαίω κι εγώ»

«Για δες εδώ τι γίνεται!!! Ετσι κλαίω κι εγώ με κλάμα γοερό!!!!», έγραψε αρχικά, την Κυριακή (4/8), στο Facebook.

Και συνέχισε με νέα ανάρτηση την ίδια ημέρα, κάνοντας λόγο για «απευθείας ανάθεση» έργου από τον πρώην περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη «στην εταιρεια ‘ΠΡΟΛΗΨΗ’ της κυριας Λινού και του συζύγου της».

Λινού: Σε κανένα χώρο εργασίας, δεν θα ήταν επιτρεπτές αυτές οι συμπεριφορές

«Εδώ και 10 μέρες, έχω επιλέξει να μην απαντήσω σε προσωπικές, συκοφαντικές επιθέσεις που αποσπούν την προσοχή μας από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού», σημείωσε με ανάρτησή της η καθηγήτρια Ιατρικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού.

Και σημειώνει: «Χαίρομαι, όμως, που οι τελευταίες επιθέσεις μου δίνουν την ευκαιρία να ξανα-παρουσιάσω το πρόγραμμα ‘ΔΙΑΤΡΟΦΗ’, το οποίο ξεκίνησα το 2012 και παρέχει δωρεάν καθημερινά γεύματα, ενώ ταυτόχρονα προάγει την υγιεινή διατροφή σε παιδιά στις πιο ευάλωτες περιοχές της χώρας μας».

Όπως αναφέρει η κυρία Λινού, «μέχρι σήμερα, επί 9 διαφορετικές κυβερνήσεις υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, το πρόγραμμα έχει δώσει 18.700.000 γεύματα σε 198.600 παιδιά, σε 9 περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ειδικότερα, έχουν δοθεί περισσότερα από 2.500.000 δωρεάν γεύματα σε σχολεία σε 40 περιοχές, ακόμα και σε δυσπρόσιτες. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία αυτή η ανάγκη δεν θα υπήρχε, ή αυτό το κενό θα το κάλυπτε η πολιτεία».

«Ας αφήσουμε τις κοκορομαχίες και την εσωστρέφεια»

«Στόχος ζωής μου είναι να εφαρμόσει και η Ελλάδα καθολική σίτιση για όλους τους μαθητές, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε μια αντίστοιχη προσπάθεια το 2017 σε δημοτικά σχολεία της χώρας, αλλά δυστυχώς ο εφιάλτης της πείνας συνεχίζεται. Ακόμα και φέτος, σε ορισμένα σχολεία της χώρας μας, η επισιτιστική ανασφάλεια ξεπερνά το 50%. Γι’ αυτό, και έχω ήδη αναδείξει το θέμα στη Βουλή 5 φορές, με κύρια την ομιλία μου στις 15/12 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της χώρας», υπογραμμίζει.

Για να τονίσει: «Σας καλώ όλους, λοιπόν, να ενωθούμε στην προσπάθεια να πείσουμε τους πολιτικούς, ότι όπως επενδύουμε σε βιβλία, κτήρια, και θρανία, είναι εντελώς απαραίτητο να επενδύσουμε και στην παροχή φαγητού σε όλα τα σχολεία της χώρας, έτσι ώστε να μην πεινάει ούτε ένα παιδί. Επειδή η παιδική πείνα δεν είναι ούτε κομματικό ούτε μικροπολιτικό θέμα».

Η Αθηνά Λινού καταλήγει στην ανάρτησή της, η οποία εστάλη και με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα χαρακτηριστικό υστερόγραφο:

΅«Υ.Γ. Περιττεύει να αναφερθεί ότι σε κανένα χώρο εργασίας, δεν θα ήταν επιτρεπτές αυτές οι συμπεριφορές. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να απαιτεί υψηλότερο επίπεδο από τους εκπροσώπους του. Είναι κι αυτός ένας λόγος που πολλές γυναίκες, πολλοί επιστήμονες, και πολλοί ακόμη που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα στη χώρα μας, αποφεύγουν την πολιτική. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις κοκορομαχίες και την εσωστρέφεια, και ας βρούμε όλοι το θάρρος όπου και να βλέπουμε αδικία, να δείχνουμε λίγο παραπάνω ευαισθησία, να λέμε συγγνώμη, και να συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ουσιαστική αλλαγή».​

Επιμένει ο Πολάκης: «Είδα πριν λίγο μια μη απάντηση»

Δεν υποχωρεί, ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος, σε νέα ανάρτησή του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είδα πριν λιγο μια ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!! Τα ερωτηματα δυστυχως ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ και απαιτουν συγκεκριμενη τοποθετηση και οχι επεα πτεροεντα».

Λίγες ώρες αργότερα, μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης, με νέα του ανάρτηση σχολιάζει, αναφερόμενος στην ανάρτηση Λινού, πως είναι «κρίμα που την υιοθέτησε και τη διένειμε και το Γρ. Τύπου ΣΥΡΙΖΑ».

Related posts

Ζημιές

admin

Στιγμές χαλάρωσης Κουτσούμπα με υποψήφιους ευρωβουλευτές στελέχη και φίλους

admin

Οικονόμου: Εργα 75 εκατ. ευρώ στο Τατόι

admin

Εξι χώρες περιμένουν στον προθάλαμο της Ευρώπης

admin

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

admin

Πολιτικά μηνύματα από τον Βενιζέλο στον Κύκλο Ιδεών

admin

Αχτσιόγλου – Κασσελάκης: Νέα μηνύματα πριν ανοίξουν οι κάλπες

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Δούκας: Να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει, καταφέρατε το ακατόρθωτο

admin

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει καθημερινά τις απειλές πολέμου της Τουρκίας

admin