Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

JP Morgan: Τιμή-στόχος 20 ευρώ για τον ΟΠΑΠ

JP Morgan: Τιμή-στόχος 20 ευρώ για τον ΟΠΑΠ

Η JP Morgan παραμένει αισιόδοξη για τον ΟΠΑΠ και διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) για τη μετοχή του, με τιμή στόχο τα 20 ευρώ και με το περιθώριο ανόδου να ξεπερνά το 30%, χωρίς να ληφθεί υπόψη η πλούσια μερισματική απόδοσή του.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος κάνει λόγο για μερισματική απόδοση άνω του 10% φέτος, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την απόδοση που προέρχεται από την επαναγορά μετοχών ύψους 150 εκατ. ευρώ, με περίπου 50 εκατ. ευρώ να απομένουν για το 2024.

Για το β’ τρίμηνο, η JP Morgan αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) θα είναι σύμφωνα με το guidance της εταιρείας για 3% με 5% αύξηση (εκτίμηση της JPM 4,5%), με μια ισχυρή απόδοση στο online casino (εκτίμηση JPM 23%) και το Πάμε Στοίχημα (εκτίμηση της JPM 5,7%), βοηθούμενη από τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του Euro 2024, για να αντισταθμιστεί εν μέρει από κάποια αδυναμία δαπανών σε άλλα παιχνίδια.

Παράλληλα, αναμένει ότι το περιθώριο EBITDA θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 35%, με την κερδοφορία να αναμένεται να είναι περισσότερο σταθμισμένη στο β’ εξάμηνο, δεδομένων των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών κόστους, των χαμηλότερων εξόδων μάρκετινγκ και της ευκολότερης σύγκρισης με πέρυσι.

«Δεν αναμένουμε ουσιαστικές αλλαγές στο GGR (έσοδα προ εισφορών) και τα EBITDA στο guidance της φετινής χρήσης» επισημαίνει η JPM και προσθέτει:

«Οι φετινές προοπτικές είναι έσοδα στα 2,15-2,2 δισ. ευρώ με την εκτίμησή μας στα 2,193 δισ. ευρώ, τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 750-770 εκατ. ευρώ, με την εκτίμησή μας στα 778 εκατ. ευρώ και το τακτικό μέρισμα αναμένεται να είναι πάνω από 1 ευρώ ανά μετοχή, με την εκτίμηση μας σε 1,55 ευρώ, το οποίο δίνει μερισματική απόδοση 10% και εξαγορά μετοχών ύψους 150 εκατ. ευρώ σε εξέλιξη, με περίπου 50 εκατ. ευρώ να απομένουν το 2024».

#JP_Morgan #ΟΠΑΠ

Related posts

Χρηματιστήριο: Εγγύτερο όριο στήριξης οι 1.470 μονάδες για τον Γ.Δ.

admin

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Dimand η Πέγκυ Αντωνάκου

admin

Edison για Mytilineos: Βασικός πρεσβευτής της Ελλάδας στη σημαντικότερη ευρωπαϊκή αγορά

admin

Ψηλά ο πήχης των προσδοκιών για το Χ.Α.

admin

Phoenix Vega Mezz: Κέρδη έναντι ζημιών στο α’ εξάμηνο

admin

Η Unibios προχωρά στην πώληση του συνόλου των ιδίων μετοχών

admin

Υπερκάλυψη για το ομόλογο της Πειραιώς: Στο 6,875% το επιτόκιο

admin

Χ.Α.: Δύσκολο να αποφευχθεί ο συγχρονισμός με τη Wall Street

admin

Alpha Asset Management: Έτος αξιοσημείωτων επενδυτικών αποδόσεων το 2023

admin