Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απών – παρών

Ενας ήταν ο μεγάλος απών από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, που τηρεί στάση αυστηρής ουδετερότητας, την ώρα βέβαια που τα σενάρια τα οποία τον εμφανίζουν ως τον χαρισματικό ηγέτη που «μεθοδεύει να επανέλθει», όπως δήλωσε πρόσφατα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, δίνουν και παίρνουν. Τα περί «χαρισματικότητας» πάντως ο άλλοτε πρόεδρος του Συνασπισμού τα ακούει βερεσέ καθώς, όπως εξήγησε, «ο Τσίπρας βρέθηκε να θεωρείται χαρισματικός», για να συνεχίσει ακόμη πιο αιχμηρά λέγοντας ότι, «χαρισματικός δεν σημαίνει εξυπνάκιας, ούτε “επικοινωνιακά επαρκής”».

Υποκρισία

«Υποκρισία να λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι “κάποιοι λένε δημόσια την αποψάρα τους”, αλλά να μη λέει τίποτα για το ότι εδώ και έναν μήνα έχει γίνει άνω-κάτω ένα ολόκληρο κόμμα, με αναρτήσεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», είπε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέργιος Καλπάκης, ένας εκ των 80 που συνυπέγραψαν το κείμενο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Είχαν προηγηθεί ακόμα δύο αναφορές του σε «υποκρισία» που στόχευαν ξεκάθαρα συμπεριφορές του προέδρου του κόμματος. Καλά θα πάει αυτό.

Μέτωπο

Παριζιάνικο αέρα έφερε στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στη Γαλλία, όλες οι ηγεσίες το προηγούμενο διάστημα ήταν σε ακραία, πολλές φορές, αντιπαράθεση μεταξύ τους, ενίοτε με βαριές αλληλοκατηγορίες. Η πίεση όμως των γάλλων πολιτών για να υπάρξει ευρύτατο μέτωπο αποτροπής της επικράτησης της Ακροδεξιάς υποχρέωσε τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις στη συμπαράταξη». Να τις υποχρεώσουμε και εδώ στη συμπαράταξη. Καμία αντίρρηση. Μήπως όμως να το πιάσουμε από το ποιες είναι οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα;

Καταστροφή

Στην ομιλία του στην ΚΕ, ο Παύλος Πολάκης ήταν ξεκάθαρος. Για τον ίδιο, πριν από όλα και πάνω από όλα είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Αλλιώς η λογική να ενωθούμε όπως όπως με το ΠΑΣΟΚ για να μη χαθούμε, είναι γραμμή που οδηγεί σε καταστροφή», είπε, καταγράφοντας τη διαφωνία του με τον «σύντροφο Ραγκούση» που ζήτησε δημοψήφισμα για ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. «Για να μην κερδίσει τρίτη φορά ο Μητσοτάκης», τόνισε ο «αψύς Κρητικός» και πήρε χειροκροτήματα.

Related posts

Πολιτικά μηνύματα από τον Βενιζέλο στον Κύκλο Ιδεών

admin

Ελληνοτουρκικά: Νέο κλίμα και με μηδενικές παραβιάσεις

admin

666

admin

Στις Σπέτσες καταφθάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 16:00 ξεκινά η συνάντηση εργασίας

admin

Τι σηματοδοτεί το ταξίδι στις Βρυξέλλες εν μέσω εσωκομματικής δίνης

admin

Οι «Aγιοι» των μπλόκων

admin

Ντρίμπλα των προεδρικών για τις διαγραφές

admin

Τρία νέα think tanks ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι τα απαρτίζουν

admin

Εκλογές στην Τουρκία: «Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την πολιτική που ασκεί» λέει ο στρατηγός Φραγκούλης

admin