Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 90 ενόπλους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε περίπου 90 ενόπλους και συνέλαβε 160 σε έφοδο που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας.

“Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τα στρατεύματα εξουδετέρωσαν τρομοκράτες και εντόπισαν όπλα στην περιοχή του νοσοκομείου, αποτρέποντας να συμβεί κάτι κακό σε αμάχους, ασθενείς, ιατρικές ομάδες και ιατρικό εξοπλισμό”, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας πριν από τον πόλεμο, είναι σήμερα μια από τις ελάχιστες υγειονομικές μονάδες που έστω μερικώς είναι λειτουργικές στο βόρειο τμήμα της περιοχής αυτής και επίσης στεγάζει εκτοπισμένους αμάχους.

Η ισραηλινή επιδρομή στο νοσοκομείο ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έστειλε εκεί ειδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από δυνάμεις του πεζικού και άρματα μάχης, με βάση μυστικές πληροφορίες ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιούνταν και πάλι από ενόπλους.

Τον περασμένο Νοέμβριο το Ισραήλ δέχτηκε σκληρή κριτική όταν στρατεύματα έκαναν για πρώτη φορά έφοδο στο νοσοκομείο, όπου ανακάλυψαν σήραγγες που, όπως υποστήριξαν, χρησιμοποιούνταν από την Χαμάς ως κέντρα διοίκησης και ελέγχου.

Η Χαμάς και ιατρικό προσωπικό αρνούνται ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς ή για να στεγάσει μαχητές της οργάνωσης.

ΠΗΓΗ - ΜΠΕ 

Related posts

Ρωσία: Προειδοποιεί τη Δύση με σκληρή απάντηση αν αγγίξει τα περιουσικά της στοιχεία που έχουν παγώσει

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολεμική Αεροπορία ανακοινώνει πως καταρρίφθηκαν 22 drones της Ρωσίας από τα 25 τα οποία στάλθηκαν να πλήξουν την Οδησσό

admin

Γάζα: Έφτασε στο αιγυπτιακό λιμάνι Αλ Αρίς τουρκικό πλοίο που μεταφέρει νοσοκομεία εκστρατείας

admin

Καμάλα Χάρις: Δείγμα της βαρβαρότητας του Πούτιν ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι επίστρατοι σκοτώνονται κατά μέσο όρο 4-5 μήνες αφού λάβουν το φύλλο πορείας

admin

Έντονες αντιδράσεις για την επιτάχυνση της παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράν

admin

Νίγηρας: Ο πρόεδρος του Μπενίν ανέλαβε να μεσολαβήσει για να τερματιστεί η κρίση

admin

Ένας τοπικός αξιωματούχος και τρία μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από επίθεση του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

admin

Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις εκλογές στη Σερβία ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

admin