Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο: Ανατροπή στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων – Ποια τράπεζα σκαρφάλωσε στο Νο.2

Αλλαγή στο Νο.2 του πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων επέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την Εθνική Τράπεζα να υπερσκελίζει την Eurobank.

Η μετοχή της ΕΤΕ, συγκεκριμένα, ενισχύεται κατά 2% και διαμορφώνεται στα 7,4 ευρώ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να υπερβαίνει τα 6,8 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Eurobank, παρότι κερδίζει 1% και αυξάνεται στο 1,81 ευρώ, υποχωρεί στην τρίτη θέση του πίνακα με τις πολυτιμότερες εισηγμένες, καθώς η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 6,7 δισ. ευρώ.

Η ανατροπή στη Νο.2 θέση αποδίδεται, κατά κύριο λόγο, στη μίνι διόρθωση της Eurobank κατά το τελευταίο 30ήμερο, με τη μετοχή να χάνει 6%. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Εθνική κερδίζει 1%.

Βέβαια, η διαφορά των δύο τραπεζών είναι ευκόλως αναστρέψιμη, καθώς αυτήν την στιγμή δεν ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ. Επομένως, θεωρείται βέβαιο ότι η «μάχη» μεταξύ ΕΤΕ και Eurobank θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμα.

Από τις αρχές του έτους, η συνολική άνοδος της ΕΤΕ ξεπερνά το 16%, ενώ η αντίστοιχη της Eurobank ακολουθεί στο 12%. Σε επίπεδο 12μηνου, δε, η αύξηση των δύο μετοχών διαμορφώνεται στο 62% και στο 45%.

Και οι δύο τράπεζες, σε κάθε περίπτωση, «φιγουράρουν» κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον τελευταίο γύρο ανακεφαλαιοποιήσεων, δηλαδή από τα τέλη του 2015.

Η πρώτη 10άδα

Όσον αφορά την 1η θέση στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων, η Coca – Cola έχει πιάσει… στασίδι με αξία 10,6 δισ. ευρώ. Μετά τις ΕΤΕ και Eurobank, ακολουθούν ο ΟΠΑΠ με 6,1 δισ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 5,6 δισ. ευρώ.

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν η Mytilineos με 5,1 δισ. ευρώ, η Τρ. Πειραιώς με 4,9 δισ. ευρώ, η ΔΕΗ με 4,4 δισ. ευρώ, η Alpha Bank με 4,0 δισ. ευρώ και η Jumbo με 3,5 δισ. ευρώ.

O πίνακας των κεφαλαιοποιήσεων (σε δισ. ευρώ)

  • Coca Cola 10,6
  • ΕΤΕ 6,8
  • Eurobank 6,7
  • ΟΠΑΠ 6,1
  • ΟΤΕ 5,6
  • Mytilineos 5,1
  • Πειραιώς 4,9
  • ΔΕΗ 4,4
  • Alpha 4,0
  • Jumbo 3,5

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Κτήμα Λαζαρίδη: Ομολογιακό δάνειο 1,234 εκατ. ευρώ από τη Eurobank για την επέκταση της δυναμικότητας

ad

Eurobank: Κέρδη 1,330 δισ. ευρώ το 2022 – Η τράπεζα θα επαναγοράσει τις μετοχές της από το ΤΧΣ

ad

Eurobank: Καθαρά κέρδη 57 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο

admin

Eurobank: Ο πληθωρισμός «τρώει» τα διαθέσιμα των νοικοκυριών

admin

Συμφωνία Eurobank – ΕΤΕΑΝ για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

admin

Eurobank: Δύο πακέτα πώλησης NPEs εντός 2018

admin

Στο σφυρί δάνεια της Αμαλίας Βαρδινογιάννη από Eurobank

admin

Κεφαλαιακό όφελος 155 εκατ. για Eurobank μετά το swap ελληνικών ομολόγων

admin

Στις αγορές για senior preferred ομόλογο η Eurobank

admin