Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ετάφη ο Ναβάλνι στη Μόσχα, με συνθήματα και ισχυρή αστυνομική παρουσία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.23

Η κηδεία του Ρώσου πολιτικού και ακτιβιστή της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα ώρα Ελλάδος στη Μόσχα την Παρασκευή.

Δυνατές φωνές “Ναβάλνι” αντήχησαν καθώς το φέρετρο του Ναβάλνι μεταφέρθηκε από μια μαύρη νεκροφόρα κατά την άφιξη στην εκκλησία νωρίτερα, όπου η αστυνομική παρουσία είναι έντονη.

Ο Ναβάλνι ετάφη στο κοιμητήριο Μπορισόφσκογε, το οποίο βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού Μόσχοβα προς τον νότο, σύμφωνα με τη Γιαρμίς.

Η κηδεία του έγινε εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας και φόβων για ενέργειες καταστολής από τις αστυνομικές αρχές, δύο εβδομάδες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ναβάλνι, σε ηλικία 47 ετών, σε αποικία κρατουμένων στην Αρκτική.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι έχουν κατηγορήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έβαλε να τον δολοφονήσουν επειδή ο Ρώσος ηγέτης φέρεται να μην άντεχε την ιδέα να απελευθερωθεί ο Ναβάλνι σε μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων. Δεν έχουν παρουσιάσει στοιχεία για να στηρίξουν τον ισχυρισμό αυτό, αλλά έχουν υποσχεθεί ότι θα δείξουν πώς δολοφονήθηκε και από ποιον.

Το Κρεμλίνο αρνείται την όποια κρατική ανάμιξη στον θάνατό του και δηλώνει άγνοια αναφορικά με την όποια συμφωνία για απελευθέρωση του Ναβάλνι. Στο πιστοποιητικό θανάτου του –σύμφωνα με τους συμμάχους του— αναφέρεται ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Related posts

Διαδηλώσεις υπέρ Σάντσεθ στη Μαδρίτη – Σοσιαλιστές ηγέτες τον καλούν να μην παραιτηθεί

admin

Μνημόνιο Εθνικής Ασφάλειας υπέγραψε η κυβέρνηση των ΗΠΑ που βάζει το Διεθνές Δίκαιο στο επίκεντρο της έγκρισης αμερικανικών αμυντικών εξαγωγών

admin

Σε δίκη Λευκορώσος πρώην καταδρομέας για συμμετοχή σε δολοφονίες αντιπάλων του Λουκασένκο

admin

Σημαντικές αποστολές με ελληνικό “χρώμα” προγραμματίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος για το 2024

admin

Ικανοποίηση Μελόνι “για τα ουσιαστικά βήματα προόδου” στη διαδικασία διεύρυνσης

admin

Κύπρος: 12ωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Ν. Χριστοδουλίδη στο Τρόοδος

admin

Uber: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2023

admin

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε έναν όμηρο με ρωσική υπηκοότητα

admin

Ρωσία: Σε συντονισμό με την Κίνα η πολιτική μας στη Μέση Ανατολή

admin