Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ετάφη ο Ναβάλνι στη Μόσχα, με συνθήματα και ισχυρή αστυνομική παρουσία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.23

Η κηδεία του Ρώσου πολιτικού και ακτιβιστή της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα ώρα Ελλάδος στη Μόσχα την Παρασκευή.

Δυνατές φωνές “Ναβάλνι” αντήχησαν καθώς το φέρετρο του Ναβάλνι μεταφέρθηκε από μια μαύρη νεκροφόρα κατά την άφιξη στην εκκλησία νωρίτερα, όπου η αστυνομική παρουσία είναι έντονη.

Ο Ναβάλνι ετάφη στο κοιμητήριο Μπορισόφσκογε, το οποίο βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού Μόσχοβα προς τον νότο, σύμφωνα με τη Γιαρμίς.

Η κηδεία του έγινε εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας και φόβων για ενέργειες καταστολής από τις αστυνομικές αρχές, δύο εβδομάδες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ναβάλνι, σε ηλικία 47 ετών, σε αποικία κρατουμένων στην Αρκτική.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι έχουν κατηγορήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έβαλε να τον δολοφονήσουν επειδή ο Ρώσος ηγέτης φέρεται να μην άντεχε την ιδέα να απελευθερωθεί ο Ναβάλνι σε μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων. Δεν έχουν παρουσιάσει στοιχεία για να στηρίξουν τον ισχυρισμό αυτό, αλλά έχουν υποσχεθεί ότι θα δείξουν πώς δολοφονήθηκε και από ποιον.

Το Κρεμλίνο αρνείται την όποια κρατική ανάμιξη στον θάνατό του και δηλώνει άγνοια αναφορικά με την όποια συμφωνία για απελευθέρωση του Ναβάλνι. Στο πιστοποιητικό θανάτου του –σύμφωνα με τους συμμάχους του— αναφέρεται ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Related posts

Το Twitter εγκατέλειψε τον κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

admin

Ρωσία: Οι αμερικανικές ταινίες “Μπάρμπι” και “Οπενχάιμερ” δεν ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές ρωσικές αξίες

admin

Ρωσία: Προφυλακιστέοι μέχρι τις 22 Μαΐου οι 4 συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα

admin

Τσεχία: Παρατείνονται οι έλεγχοι στα σύνορα με τη Σλοβακία μέχρι τις 22 Νοεμβρίου

admin

Κατάρ: Ο επικεφαλής της ισραηλινής Μοσάντ αναμένεται να επαναλάβει αύριο τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

admin

Η ΜΚΟ World Central Kitchen ζητά τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής ερευνών

admin

Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν “κατά λάθος” θέση της Αιγύπτου κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

admin

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ψηφοφορίες για δύο διαφορετικά σχέδια από ΗΠΑ και Ρωσία για τον πόλεμο στη Γάζα

admin

Νέο διπλωματικό επεισόδιο Κολομβίας-Αργεντινής

admin