Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Uber: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2023

Αποτελέσματα που κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε η Uber για το τελευταίο τρίμηνο του 2023. 

Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 66 σεντς, σημαντικά υψηλότερα από τα 17 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το LSEG (γνωστό έως πρότινος ως Refinitiv). Τα έσοδα έφτασαν στα 9,94 δισ. δολ. σε σχέση με τα 9,76 δισ. δολ. που εκτιμούσαν οι αναλυτές. 

Τα καθαρά κέρδη της Uber ανήλθαν στα 1,4 δισ. δολ., ή 66 σεντς ανά μετοχή, συγκριτικά με τα καθαρά κέρδη ύψους 595 εκατ. δολ. ή 29 σεντς ανά μετοχή του αντίστοιχου διαστήματος του 2022. Σημειώνεται ότι στα καθαρά κέρδη περιλαμβάνεται ποσό ύψους 1 δισ. από “μη πραγματοποιηθέντα κέρδη” τα οποία προέρχονται από την αναπροσαρμογή της αξίας επενδύσεων. 

Τα έσοδα της εταιρείας στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 15% συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Οι μικτές κρατήσεις (τζίρος των δραστηριοτήτων) έφτασαν στα 37,6 δισ. δολ., ενισχυμένα κατά 22% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. 

Σε γραπτή του δήλωση ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, αναφέρει ότι το 2023 αποτέλεσε μια χρονιά “βιώσιμης, κερδοφόρας ανάπτυξης για την εταιρεία” καθώς η καταναλωτική δαπάνη συνεχίζει να μεταφέρεται από το λιανικό εμπόριο στις υπηρεσίες. 

Τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA της εταιρείας έφτασαν στα 1,29 δισ. δολ., ενισχυμένα κατά 93%, οριακά υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για αναπροσαρμοσμένα EBITDA 1,23 δισ. δολ., με βάση δημοσκόπηση της StreetAccount. Μάλιστα, τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA κινήθηκαν υψηλότερα ακόμη και από τις εκτιμήσεις της διοίκησης η οποία είχε δώσει guidance για ποσο 1,18  δισ. δολ. – 1,24 δισ. δολ. 

Για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Uber προβλέπει έσοδα από μικτές κρατήσεις μεταξύ 37 – 38,5 δισ. δολ., έναντι 37,43 δισ. δολ. που αναμένουν οι αναλυτές με βάση δημοσκόπηση της StreetAccount. Σε ό,τι αφορά τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA η διοίκηση τα τοποθετεί στα 1,26 – 1,34 δισ. δολ. με τους αναλυτές να εκτιμούν πως θα φτάσουν στα 1,26 δισ. δολ. 


 

Related posts

Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση: Παράτυποι μετανάστες δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας

admin

Η Λετονία ενισχύει τη φύλαξη των συνόρων της με τη Λευκορωσία

admin

Η κινεζική Geely πωλεί το σύνολο των μετοχών της κλάσης Β στην Volvo AB, αξίας 1,32 δισ. δολ.

admin

Η Ρωσία δηλώνει ότι θα “απαντήσει” στις νέες “εχθρικές” κυρώσεις της Νότιας Κορέας

admin

CIA και Μοσάντ αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις της Ντόχα – Παραμένουν οι αποκλίσεις Ισραήλ – Χαμάς

admin

Φον ντερ Λάιεν: Τώρα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις

admin

Η Γαλλία αναμένει επίσημο αίτημα βοηθείας από το Μαρόκο για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης μετά τον σεισμό

admin

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα απαντήσει πολιτισμένα στις χώρες που θα παρατείνουν την απαγόρευση εισαγωγής αγροτικών προϊόντων

admin

Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από ρωσικό πλήγμα

admin