Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Panetta (EKT): Ο πληθωρισμός υποχωρεί ταχύτερα απ’ όσο περιμέναμε

Ο Fabio Panetta, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή επιβραδύνεται πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν.

“Ο πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο”, είπε στο Σάο Πάολο, όπου συμμετέχει στις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της G20.

Μιλώντας μια εβδομάδα πριν από την επόμενη απόφαση για τα επιτόκια, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας είπε ότι η περίοδος ησυχίας της ΕΚΤ σημαίνει ότι και ο ίδιος έχει περιορισμό να πει περισσότερα.

Καθισμένος δίπλα του, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζιανκάρλο Τζορτζέτι είπε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της χώρας του είναι “θετικά”.

Αναγνώρισε ότι ο στόχος της ΕΚΤ δεν έχει επιτευχθεί ακόμη, είπε ωστόσο ότι αφού ως πολιτικός μπορεί να μιλήσει, “πολιτικά, θα ήθελα να πω ότι μια μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης που είναι χαμηλή σε ολόκληρη την Ευρώπη — νομίζω. Δεν είμαι ο μόνος που συμμερίζεται αυτή την άποψη”.

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στις 7 Μαρτίου. Οι περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν εκφράσει την προτίμηση να αρχίσουν να μειώνουν το κόστος δανεισμού τον Ιούνιο, αν και ο Panetta τόνισε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι “η ώρα για αντιστροφή της κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής πλησιάζει γοργά”.

Related posts

Μπάιντεν για Κίσινγκερ: Είχαμε βαθιές διαφωνίες

admin

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο αναστέλει τις συνεδριάσεις του για τα Χριστούγεννα χωρίς να συμφωνήσει στην παροχή νέας βοήθειας στο Κίεβο

admin

Ο Έλον Μασκ επικρίνει την υποστήριξη της Γερμανίας στις διασώσεις μεταναστών

admin

Η εβραϊκή και η κουρδική κοινότητα επικρίνουν την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία

admin

Ρωσικά MiG-31 εξαπέλυσαν επιθέσεις με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal

admin

Βρετανία: Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει “τεχνικό πρόβλημα”

admin

Σερβία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μίλαν Ραντόιτσιτς

admin

Ο ΟΗΕ καλεί τον πλανήτη να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μεξικού αποποινικοποιώντας την άμβλωση

admin

ΥΠΕΞ Υεμένης: Κίνδυνος για περιβάλλον και ναυσιπλοΐα το πλοίο που βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι

admin