Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανάκαμψη για τα αποθέματα χονδρικής τον Δεκέμβριο

Τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Δεκέμβριο, επιβεβαίωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη, ενισχυμένα από την άνοδο των αποθεμάτων μηχανοκίνητων οχημάτων.

Το Γραφείο Απογραφής του Υπουργείου Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν 0,4% τον περασμένο μήνα. Τα αποθέματα σε χονδρεμπόρους μειώθηκαν κατά 0,4% τον Νοέμβριο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι το ύψος των αποθεμάτων δεν θα είχαν αναθεωρηθεί.

Τα αποθέματα αποτελούν βασικό μέρος του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Υποχώρησαν 2,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο. Οι επενδύσεις σε ιδιωτικά αποθέματα πρόσθεσαν 0,1 ποσοστιαία μονάδα στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας κατά 3,3% το δ’ τρίμηνο, αφού παρείχαν μεγάλη ώθηση το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Τα χονδρικά αποθέματα μηχανοκίνητων οχημάτων αυξήθηκαν 2,9% τον Δεκέμβριο μετά από πτώση 2% τον Νοέμβριο. Αυξήσεις σημειώθηκαν επίσης στα αποθέματα χονδρικής σε επαγγελματικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και σε μηχανήματα, χαρτί και φάρμακα. Όμως τα αποθέματα επίπλων, ένδυσης και πετρελαίου μειώθηκαν.

Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, τα αποθέματα χονδρικής σημείωσαν άνοδο 0,1% τον Δεκέμβριο. Αυτό το στοιχείο επηρεάζει στον υπολογισμό του ΑΕΠ.

Οι πωλήσεις των χονδρεμπόρων αυξήθηκαν 0,7% μετά από πτώση 0,1% τον Νοέμβριο. Με τον ρυθμό πωλήσεων του Δεκεμβρίου, οι χονδρέμποροι θα χρειάζονταν 1,34 μήνες για να εκκαθαρίσουν τα ράφια τους, όσο ακριβώς χρειάζονταν και τον Νοέμβριο.

Related posts

Ισραηλινές επιδρομές σε Λίβανο – Συρία κατά Χεζμπολάχ και στρατού Άσαντ

admin

ΥΠΕΞ Δανίας: Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποτρέψει το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου

admin

Eli Lilly: Κέρδη άνω των προβλέψεων υπό την ισχυρή ζήτηση για φάρμακα απώλειας βάρους

admin

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση με πολλά drones εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν

admin

Ισραήλ: Ταγματάρχης έχασε τον βαθμό του για συμμετείχε με τη στρατιωτική στολή σε διαδήλωση υπέρ της δικαστικής μεταρρύθμισης

admin

ΗΠΑ: Κάθειρξη 18 ετών στον ιδρυτή των Oath Keepers για την εισβολή στο Καπιτώλιο

admin

Γερμανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς προκήρυξε το συνδικάτο Ver.di

admin

NATO: Συνδιάλεξη των ΥΠΕΞ ΗΠΑ – Ουκρανίας ενόψει της συνόδου

admin

Σε υψηλό πέντε μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

admin