Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αζερμπαϊτζάν: Τα ζητήματα συνόρων δεν πρέπει να παρεμποδίζουν την ειρηνευτική συμφωνία με την Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν δεν βλέπει σημαντικά εμπόδια στην εξασφάλιση μιας διαρκούς συνθήκης ειρήνης με τη γειτονική του Αρμενία και, δήλωσε την Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος του Αζερμπαϊτζάν.πιστεύει ότι το ζήτημα του καθορισμού των συνόρων τους μπορεί να επιλυθεί χωριστά

“Η 35ετής σύγκρουση έχει πλέον τελειώσει”, είπε σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο ο Χικμέτ Χατζίεφ, κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Αλίεφ. “Η στρατηγική για το Αζερμπαϊτζάν τώρα είναι να κερδίσει την ειρήνη. (Αυτό) απαιτεί δράση και από τις δύο πλευρές.

“Μια συνθήκη ειρήνης δεν είναι πυρηνική επιστήμη”, είπε ο Χατζίγιεφ. “Για το Αζερμπαϊτζάν δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια στον δρόμο προς μια ειρηνευτική ατζέντα”.

Από την ανακατάληψη του Καραμπάχ, το Αζερμπαϊτζάν είναι ολοένα και πιο εχθρικό προς την εξωτερική ανάμειξη στη διαμεσολάβηση μιας συμφωνίας. Ο Αλίεφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέτουν τις σχέσεις με το να συντάσσονται με την Αρμενία, και ο Χατζίγιεφ χαρακτήρισε την προσέγγιση των συνομιλιών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ασαφή.

Μεταξύ των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ των δύο γειτόνων είναι η έλλειψη συμφωνίας για τα κοινά τους σύνορα, με την κάθε πλευρά να έχει μικρούς θύλακες που περιβάλλονται από το έδαφος της άλλης.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν είπε τον περασμένο μήνα ότι αυτό ήταν θέμα διαπραγματεύσεων. Ο Χατζίγιεφ είπε ότι το Μπακού ήταν πρόθυμο να το συζητήσει, αλλά “το θέμα της οριοθέτησης των συνόρων θα πρέπει να κρατηθεί χωριστά από τις συζητήσεις για τη συνθήκη ειρήνης”.

Related posts

Παραμένει το αδιέξοδο στα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

admin

ΗΠΑ: Αύξηση 0,5% στις τιμές εισαγωγών τον Αύγουστο – Η μεγαλύτερη από την άνοιξη του 2022

admin

ΟΗΕ για εκτέλεση στην Αλαμπάμα: Η μέθοδος “μπορεί να συνιστά βασανιστήριο”

admin

Κίνα: Περίπου 5,3% η ανεργία το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2024

admin

Νυχτερινή επιχείρηση των Ουκρανών στην κατεχόμενη Κριμαία – Αποβίβασαν και άνδρες στη χερσόνησο

admin

Τουρκία: Συλλήψεις 189 ατόμων για φερόμενες σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

admin

Ουκρανία: Οι δυνάμεις μας προελαύνουν στο νότιο μέτωπο στην περιφέρεια της Ζαπορίζια

admin

Αποκλίσεις ΗΠΑ και Γαλλίας στην κρίση του Νίγηρα

admin

Το Κρεμλίνο ανησυχεί για το πραξικόπημα στον Νίγηρα, ο Πριγκόζιν “πανηγυρίζει”

admin