Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αζερμπαϊτζάν: Τα ζητήματα συνόρων δεν πρέπει να παρεμποδίζουν την ειρηνευτική συμφωνία με την Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν δεν βλέπει σημαντικά εμπόδια στην εξασφάλιση μιας διαρκούς συνθήκης ειρήνης με τη γειτονική του Αρμενία και, δήλωσε την Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος του Αζερμπαϊτζάν.πιστεύει ότι το ζήτημα του καθορισμού των συνόρων τους μπορεί να επιλυθεί χωριστά

“Η 35ετής σύγκρουση έχει πλέον τελειώσει”, είπε σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο ο Χικμέτ Χατζίεφ, κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Αλίεφ. “Η στρατηγική για το Αζερμπαϊτζάν τώρα είναι να κερδίσει την ειρήνη. (Αυτό) απαιτεί δράση και από τις δύο πλευρές.

“Μια συνθήκη ειρήνης δεν είναι πυρηνική επιστήμη”, είπε ο Χατζίγιεφ. “Για το Αζερμπαϊτζάν δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια στον δρόμο προς μια ειρηνευτική ατζέντα”.

Από την ανακατάληψη του Καραμπάχ, το Αζερμπαϊτζάν είναι ολοένα και πιο εχθρικό προς την εξωτερική ανάμειξη στη διαμεσολάβηση μιας συμφωνίας. Ο Αλίεφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέτουν τις σχέσεις με το να συντάσσονται με την Αρμενία, και ο Χατζίγιεφ χαρακτήρισε την προσέγγιση των συνομιλιών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ασαφή.

Μεταξύ των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ των δύο γειτόνων είναι η έλλειψη συμφωνίας για τα κοινά τους σύνορα, με την κάθε πλευρά να έχει μικρούς θύλακες που περιβάλλονται από το έδαφος της άλλης.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν είπε τον περασμένο μήνα ότι αυτό ήταν θέμα διαπραγματεύσεων. Ο Χατζίγιεφ είπε ότι το Μπακού ήταν πρόθυμο να το συζητήσει, αλλά “το θέμα της οριοθέτησης των συνόρων θα πρέπει να κρατηθεί χωριστά από τις συζητήσεις για τη συνθήκη ειρήνης”.

Related posts

Γάζα: Ο ΠΟΥ εκφράζει φρίκη για την “καταστροφή” του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν

admin

Κακοκαιρία Daniel στη Λιβύη: “Πάνω από 10.000 οι αγνοούμενοι” – Ανασύρθηκαν 1.000 πτώματα στην Ντέρνα

admin

Η Γερμανία αγοράζει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow-3 από το Ισραήλ

admin

Εντείνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας – Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αρμένιος πρέσβης

admin

Ισπανία: “Βοήθεια ΕΕ!”: 170.000 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στην Μαδρίτη για τον νόμο περί αμνηστίας των Καταλανών αυτονομιστών

admin

Γαλλία: Οι κάτοικοι του Παρισιού ψήφισαν να τριπλασιαστούν τα τέλη στάθμευσης για τα SUV

admin

Φον ντερ Λάιεν: Δεν θα φεισθούμε προσπαθειών ώστε ο Πούτιν και οι μπράβοι του να λογοδοτήσουν

admin

Υπουργός Ενέργειας Βουλγαρίας: Η νέα στρατηγική για την ενέργεια εστιάζει στις χαμηλές εκπομπές ρύπων

admin

Ιταλία: Ο πάπας Φραγκίσκος παραμένει στο νοσοκομείο – Ακύρωσε τις συναντήσεις έως τις 18 Ιουνίου

admin