Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση στο Κογκρέσο από Ευρωπαίους βουλευτές για την Ουκρανία

Περισσότεροι από εκατό Ευρωπαίοι νομοθέτες σχεδιάζουν να στείλουν κοινή επιστολή στους ομολόγους τους στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη, ζητώντας από το Κογκρέσο να ξεκλειδώσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία καθώς οι Αμερικανοί νομοθέτες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε μια συμφωνία, μεταδίδει το Reuters. 

Την ανοιχτή επιστολή, που εξετάστηκε από το Reuters, υπογράφουν βουλευτές από τουλάχιστον 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Ιρλανδίας, και αποτελεί ένδειξη της αυξημένης ανησυχίας στην Ευρώπη για το πώς θα συνεχιστεί η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Έρχεται επίσης τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον, ενώ τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται στο Κογκρέσο το οποίο έχει προγραμματιστεί να διακόψει τις εργασίας του για το έτος μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. 

“Ακούμε τις ανησυχίες που εκφράζουν οι Αμερικανοί φίλοι μας. Για χρόνια, Αμερικανοί ηγέτες, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, ζητούν από τους Ευρωπαίους να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για τη δική τους ασφάλεια. Συμφωνούμε με αυτό το νόμιμο αίτημα”, αναφέρουν στην επιστολή τους οι νομοθέτες, όπως αναφέρει το πρακτορείο. 

Σημειώνουν επίσης ότι “οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν αυξηθεί σε όλη την Ευρώπη”, αν και υπογραμμίζουν ότι “η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, ωστόσο, είναι κρίσιμη και επείγουσα”.

Προειδοποιούν τέλος ότι “μια νίκη του Πούτιν θα ενθάρρυνε τους εχθρούς μας σε όλο τον κόσμο: παρακολουθούν και ελπίζουν να κουραστούμε. Οι Ουκρανοί πολεμούν για να μην χρειαστεί να πολεμήσουμε εμείς”.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν για μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή για να αποφασίσουν σχετικά με τις προτάσεις για τη χορήγηση οικονομικής στήριξης 50 δισ. ευρώ στο Κίεβο, τη χορήγηση επιπλέον 20 δισ. ευρώ στον στρατό της Ουκρανίας και την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών.

Αλλά για αυτό θα πρέπει να πείσουν τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει απειλήσει να ασκήσει βέτο στις συνομιλίες.

Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ, άλλων, ο Benjamin Haddad, Γάλλος βουλευτής στο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, ο  Michael Roth, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Bundestag και ο Giulio Tremonti, ο Ιταλός ομόλογος του. 


 

Related posts

Αυξάνονται οι απολύσεις στον τεχνολογικό κλάδο παρά το ράλι στη Wall Street και τα ρεκόρ των Alphabet, Meta και Microsoft

admin

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφασίζει την Τετάρτη για τα αντίποινα στο Ιράν

admin

Σουδάν: Ο επικεφαλής του RSF λέει ότι οι δυνάμεις του θα τερματίσουν το “πραξικόπημα” του στρατού

admin

Μπάιντεν για Τραμπ: “Υιοθετεί τη ρητορική της ναζιστικής Γερμανίας”

admin

Ιταλία: Ο πάπας στην Αρένα της Βερόνας – Εναγκαλισμός ενός Ισραηλινού και ενός Παλαιστίνιου νέου ενώπιον του ποντίφικα

admin

ΗΠΑ: Ο αντι-Μενέντεζ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας θα εξετάσει την πώληση F-16 στην Τουρκία

admin

Ο Χαβιέρ Μιλέι ανακοινώνει το σχέδιο για τη μεταφορά της πρεσβείας της Αργεντινής στην Ιερουσαλήμ

admin

Μπόστιτς (Fed Atlanta): Η Fed πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά “για μεγάλο χρονικό διάστημα”

admin

Γερμανία: Ο Έλον Μασκ παρενέβη στη γερμανική πολιτική, με μια ανάρτηση υπέρ του AfD

admin