Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Fed (Beige Book): Επιβραδύνει η οικονομία – Αλλά υποχωρεί και ο πληθωρισμός

Επιβράδυνση κατέγραψε η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ στο διάστημα από τις αρχές Οκτωβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου, με τις αμερικανικές επιχειρήσεις όμως να δηλώνουν επίσης ότι έχουν μετριαστεί σε μεγάλο βαθμό και οι πληθωριστικές πιέσεις, σύμφωνα με την καθιερωμένη έρευνα της Federal Reserve στις επιχειρήσεις των 12 περιφερειών της, γνωστή και ως το “Μπεζ Βίβλος” (Beige Book).

Με βάση την έρευνα, η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεσή της, με τέσσερις από τις 12 περιφέρειές της να αναφέρουν ότι κατέγραψαν μέτρια ανάπτυξη, δύο να χαρακτηρίζουν τις οικονομικές συνθήκες σταθερές έως ελαφρώς πτωτικές και έξι να εμφανίζουν μικρή υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας. 

Επιπλέον, “οι οικονομικές προοπτικές για τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες επιδεινώθηκαν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Fed.

Οι τέσσερις περιφέρειες της Fed που ανέφεραν ανάπτυξη ήταν το Ντάλας, το Ρίτσμοντ, η Ατλάντα και το Σικάγο. Οι περισσότερες περιφέρειες ωστόσο, δήλωσαν ότι η ανάπτυξη μειώθηκε, με τη Fed του Κάνσας Σίτι να αναφέρει ότι τα νοικοκυριά είναι ολοένα και πιο πιθανό να “μοιράζονται στέγη και γεύματα” για να τα βγάλουν πέρα. Η δε επιχειρήσεις της περιφέρειας του Σαν Φρανσίσκο εκφράζουν την ανησυχία τους ότι εξασθένιση των οικονομικών προοπτικών και αύξηση της συνολική αβεβαιότητας.

Related posts

Λίβανος: Ο στρατός εμπόδισε σε 1.200 Σύρους να εισέλθουν παράτυπα στη χώρα

admin

ΕΕ: Κυρώσεις κατά έξι προσώπων που συνδέονται με τη Χαμάς, με δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου

admin

Νέα άφιξη μεταναστών την περασμένη νύχτα στη Λαμπεντούζα

admin

Ρωσία – Ουκρανία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις με drones

admin

Σομαλία: Ο πρόεδρος υπέγραψε αμυντική συμφωνία που προβλέπει παρουσία του τουρκικού ναυτικού στο Κέρας της Αφρικής

admin

Μπάιντεν: Το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε από ρουκέτα που αστόχησε και εκτοξεύτηκε από “τρομοκρατική οργάνωση”

admin

Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος: Το Ισραήλ φέρει ευθύνη για “εγκλήματα” εναντίον των Παλαιστινίων

admin

“Δεν είναι η ώρα για εκλογές”, δηλώνει ο πρόεδρος Ζελένσκι

admin

Νάγκελ: Η ΕΚΤ χρειάζεται αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός οδεύει προς τον στόχο

admin