Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Αλμα 33% για τα κέρδη της Credit Agricole το τρίτο τρίμηνο

Η Credit Agricole δημοσίευσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς επωφελήθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια στην Ιταλία, ενώ οι traders της ξεπέρασαν τις επιδόσεις των αντιπάλων της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα έσοδα της τράπεζας με έδρα το Παρίσι αυξήθηκαν κατά 19% ενώ τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο 33% – και τα δύο ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις. Οι αυξήσεις προήλθαν από τα έσοδα από δανεισμό στην Ιταλία και την άνοδο κατά 26% στο trading σταθερού εισοδήματος, κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου όπου άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες σημείωσαν απότομη πτώση.

Ενώ η αγορά και η πώληση τίτλων σταθερού εισοδήματος αντιπροσωπεύουν μικρότερο μερίδιο εσόδων από ό,τι σε πολλές άλλες τράπεζες, η Credit Agricole επωφελήθηκε φέτος καθώς οι traders της κατάφεραν να αντιμετωπίσουν σε μεγάλο βαθμό την επιβράδυνση στη Wall Street. Αυτό και οι προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου Philippe Brassac να αυξήσει το αποτύπωμα στην ευαίσθητη στα επιτόκια ιταλική αγορά την τελευταία δεκαετία, για παράδειγμα με την εξαγορά της Credito Valtellinese, θωρακίζει την τράπεζα, ενώ ανταγωνίστριες, όπως η Societe Generale, εξακολουθούν να αγωνίζονται.

Related posts

Moody’s: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες

admin

ΤτΕ: Στασιμότητα στα επιτόκια δανείων και καταθέσεων τον Φεβρουάριο

admin

Attica Banκ: Γιατί δεν δημοσιεύτηκαν ακόμα οι λογιστικές καταστάσεις

admin

Eurobank Factors: Σταθερά πρώτη στις υπηρεσίες factoring στην Ελλάδα

admin

Αυξάνονται τα περιστατικά phishing κωδικών τραπεζικών λογαριασμών

admin

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Πειραιώς

admin

Π. Μυλωνάς: Ανοδική αναθεώρηση στόχων από την Εθνική

admin

Eurobank: Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης η διάσπαση

admin

Τρ. Πειραιώς: Τι σημαίνει επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα

admin