Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσοδα

Ο Γιάννης Στουρνάρας, αφού επανέλαβε ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 40 δισ. ευρώ, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει όλες τις φοροαπαλλαγές γιατί «η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα». Εχει τα δίκια του ο κεντρικός τραπεζίτης. Αλλά αν ανοίξει και τέτοιο μέτωπο τώρα η κυβέρνηση, προβλέπω πως ούτε η στολή του Σούπερμαν δεν πρόκειται να σώσει τον Κώστη Χατζηδάκη από την οργή των προνομιακών για την κεντροδεξιά εκλογικών ακροατηρίων που θα θιχτούν.

Κανόνες

Στην ανάλυση του Διονύση Τεμπονέρα, το ζήτημα των διαγραφών μπορεί να υποβαθμιστεί. «Υπάρχει ένα ζήτημα διαδικασίας έτσι κι αλλιώς. Είναι μια ευκαιρία να υπάρξουν υποχωρήσεις και να πέσουν οι τόνοι». Σύμφωνοι. Ομως, όταν ένα κόμμα αδυνατεί να ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό του, πώς θα πείσει ότι είναι ικανό να διαχειριστεί τα πιο σύνθετα προβλήματα της διακυβέρνησης; Εφόσον αντιμετωπίζει τους δικούς του κανόνες α λα καρτ, φανταστείτε πώς θα σέβεται τους υπόλοιπους.

Αναγέννηση

Το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά έστειλε επιστολή στον αγαπητό Στέφανο και του ζήτησε να συμπορευθούν για να πετύχουν την αναγέννηση της χώρας. Δεν είναι κακή ιδέα. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, οι συνομιλίες με ακόμη μικρότερες δυνάμεις ενδέχεται να τονώσουν κάπως την αυτοπεποίθησή του. Ανάμεσά τους ίσως νιώθει ακόμη σημαίνουσα δύναμη. Πλούσιο άλλωστε σε κάνει η φτώχεια του άλλου, για να αντιστρέψω το γνωμικό.

Ορφανά

Κρίνοντας από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών – τους γαλάζιους αντάρτες που εξελέγησαν, δηλαδή –, ο Νικήτας Κακλαμάνης θεωρεί ότι στην κομματική βάση της ΝΔ δεν είναι περιθωριοποιημένη η λαϊκή Δεξιά. Παρ’ όλα αυτά, το κόμμα του έχει «τακτοποιήσει σχεδόν τα μισά ορφανά του κ. Σημίτη», διαπίστωσε για νιοστή φορά. Αναμενόμενο. Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ότι τα τελευταία έχουν τακτοποιήσει το κόμμα του στη θέση του κυβερνώντος – γιατί θα πρέπει να παραδεχθεί ότι οι λαϊκοί δεξιοί έχουν πολλές άλλες εναλλακτικές.

Related posts

«Ασπίδες»: Επέστρεψε στη Σαλαμίνα η φρεγάτα «Ύδρα»

admin

Στην Αλβανία αύριο ο Μητσοτάκης – Θα έχει συνάντηση με Ράμα

admin

Πολιτική αντιπαράθεση μέσω Τik Τok

admin

Αλέξης Τσίπρας: «Ιστορική ντροπή» το βήμα σε μέλος του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή

admin

Φάμελλος: «Εχουμε σχέδιο για τη δασοπροστασία – Αναμένουμε την κυβέρνηση για συζήτηση στη Βουλή»

admin

Η μεγάλη ήττα των τρολ

admin

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αρνήθηκε να καθήσει δίπλα στην Εφη Αχτσιόγλου σε κινηματογραφικό φεστιβάλ

admin

Τουρκία: «Με τον πύραυλο Typhoon τώρα μπορούμε να πλήξουμε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα»

admin

Ο Κασσελάκης ψάχνει τη φέτα που αγοράζει ο Μητσοτάκης

admin