Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Τα οφέλη από τη συμφωνία με UniCredit

Τη σημασία της συμφωνία με την UniCredit ανέδειξε η διοίκηση της Alpha Bank ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα εννεάμηνου τους αναλυτές.

Η τράπεζα που θα δημιουργηθεί στη Ρουμανία από τη συγχώνευση των θυγατρικών της UniCredit και της Alpha Bank θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα με 5,4 χιλιάδες εργαζόμενους και 297 καταστήματα, ενώ οι καταθέσεις υπολογίζονται pro forma σε 12,1 δισ.

Η απόκτηση του 51% της AlphaLife από τον ιταλικό όμιλο συνδυάζεται με μακροχρόνια συμφωνία για αποκλειστική διάθεση προϊόντων από την Alpha Bank. Ευρύτερα η συνεργασία των δυο πλευρών θα δυναμώσει την θέση της ελληνικής πλευράς σε επιλεγμένους τομείς.

Παράλληλα, η είσοδος της UniCredit στο μετοχικό κεφάλαιο του ελληνικού ομίλου σηματοδοτεί το ότι η Alpha Bank θα γίνει η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που θα έχει στρατηγικό anchor investor.

Η Alpha Bank επιδιώκει να μοιράσει μέρισμα για τη χρήση του 2023 και ελπίζει να πάρει την έγκριση των εποπτικών αρχών στις αρχές του 2024.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί προς το καλύτερο προβλέψεις για τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα περιμένει ότι ο δείκτης κόστος-έσοδα θα διαμορφωθεί στο 43% (από κάτω από 45% που ήταν η πρόβλεψη Αυγούστου) και ο δείκτης ROTE θα ξεπεράσει το 11,5% (από 11%). Για τα κέρδη ανά μετοχή η εκτίμηση είναι για πάνω από 0,3 ευρώ (από 0,29 ευρώ).

Related posts

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προμηθεύει φυσικό αέριο στη Μολδαβία

admin

Πειραιώς: Μεταξύ 3,7–4 ευρώ το εύρος της τιμής διάθεσης

admin

Τη νέα στρατηγική της παρουσίασε η Public-MediaMarkt

admin

Στην ασφάλιση ηλεκτρικών οχημάτων εισέρχεται η Eurolife FFH

admin

Στο μπουκέτο της Nova επιστρέφουν Alpha και Star

admin

Πρόστιμο 10,34 εκατ. στην Coca Cola 3E «έριξε» η Επιτροπή Ανταγωνισμού

admin

Ελληνική υπογραφή στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πορτοφόλι

admin

Οι 14 Ελληνες πλοιοκτήτες στο top 100 της Lloyds List

admin

Alpha Bank: Δωρεά μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε φορείς της Αν. Μακεδονίας – Θράκης

admin