Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Boeing: Μικτά αποτελέσματα τριμήνου – Μείωσε το στόχο παραδόσεων αεροσκαφών

Η Boeing δήλωσε ότι θα παραδώσει λιγότερα αεροπλάνα από ό,τι περίμενε το 2023, λόγω προβλημάτων στη γραμμή παραγωγής του δημοφιλέστερου μοντέλου της 737 Max.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός γίγαντας της αεροναυσιπλοΐας αναμένει πλέον ότι θα παραδώσει 375 με 400 αεροσκάφη 737 Max, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 400 με 450.

Ωστόσο, παρά την αρνητική εξέλιξη στις παραδόσεις η Boeing διατήρησε την πρόβλεψή της για ελεύθερες ταμειακές ροές στο εύρος των 3 με 5 δισ. δολαρίων στο έτος.

Αναφορικά με το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένες ζημίες που ξεπέρασαν αρκετά τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά ήταν έντονα μειωμένες από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Συγκεκριμένα, η Boeing ανακοίνωσε στο τρίμηνο προσαρμοσμένες ζημίες 3,26 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 2,96 δολ/μτχ.

Οι καθαρές ζημίες της ανήλθαν σε 1,64 δισ. δολάρια (2,7 δολ/μτχ) αλλά ήταν μειωμένες σχεδόν στο ήμισυ από το ίδιο διάστημα πέρυσι, όταν είχε παρουσιάσει ζημίες 3,31 δισ. (5,49 δολ/μτχ).

Την ίδια ώρα, ο τζίρος της Boeing ήταν αυξημένος κατά 13% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε στα 18,1 δισ. δολάρια ξεπερνώντας ελαφρώς την εκτίμηση της αγοράς για 18,09 δισ.

Σημειώνεται ότι παρά τα μικτά αποτελέσματα και την περικοπή των παραδόσεων, η μετοχή της εταιρείας πραγματοποιεί ισχυρή άνοδο άνω του 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Related posts

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα μπλοκάρει την τελική διακήρυξη της G20 αν δεν ληφθούν υπόψη οι απόψεις της

admin

Γερμανικές εταιρείες συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης

admin

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Ισραήλ με “έξυπνες βόμβες” για πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας

admin

Σλοβακία: Παραδόθηκαν στην Ουκρανία δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα Zuzana-2

admin

Γερμανία: Αρχίζουν απόψε στο Βερολίνο οι 16οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics

admin

Γερμανία: Σε στασιμότητα η οικονομία το β’ τρίμηνο

admin

Κίνα: Μικρές αυξήσεις στις τιμές του χοιρινού κρέατος αναμένονται στο μέλλον

admin

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία: Οι αρχές προσπαθούν να κατανοήσουν τα αίτια της τραγωδίας

admin

“Ζηλεύεις” απαντούν OpenAI, Σαμ Άλτμαν στην αγωγή του Έλον Μασκ

admin