Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα: Καταδικάζουν σε έντονη γλώσσα Αίγυπτος, Ιορδανία, Κατάρ, Ιράν, Ερντογάν

Η Αίγυπτος κατήγγειλε “με τον πιο έντονο τρόπο” την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει επειγόντως για να σταματήσει τέτοιες παραβιάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκε αργά την Τρίτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας ήταν “το τελευταίο παράδειγμα των επιθέσεων του Ισραήλ χωρίς τις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες”. “Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Γάζα”, έγραψε ο Ερντογάν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εξέδωσε δήλωση την Τρίτη καταδικάζοντας έντονα την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. “Η επέκταση των ισραηλινών επιθέσεων πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας για να συμπεριλάβει νοσοκομεία, σχολεία και άλλα κέντρα πληθυσμού είναι μια επικίνδυνη κλιμάκωση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας εξέδωσε δήλωση την Τρίτη καταδικάζοντας έντονα την επίθεση του Ισραήλ. Η δήλωση τόνισε την ανάγκη παροχής διεθνούς προστασίας για τον παλαιστινιακό λαό και καλούσε να ενωθούν αμέσως οι προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε απερίφραστα την “ειδεχθή” ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που είπε ότι σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες “άοπλους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους”, ανέφεραν την Τρίτη ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Related posts

Το κύμα των αγροτικών κινητοποιήσεων έφθασε και στην Πορτογαλία

admin

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποιεί ότι το Ιράν θα πλήξει τους εχθρούς είτε βρίσκονται κοντά είτε μακριά

admin

Βατικανό: “Η παρένθετη μητρότητα πρέπει να μετατραπεί σε οικουμενικό αδίκημα”, λέει η Αγία Έδρα

admin

Βουλγαρία: Η κυβέρνηση ενέκρινε την κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια

admin

Βενεζουέλα: Ο Μανουέλ Ροσάλες έγινε ο κύριος υποψήφιος της αντιπολίτευσης απέναντι στον Μαδούρο

admin

Η Ιταλία επιθυμεί διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης στον Νίγηρα

admin

Evergrande: Η μονάδα EV εκδίδει νέες μετοχές για να συγκεντρώσει $2,67 δισ.

admin

Ρωσία: Η αναστολή χρηματοδότησης της UNRWA είναι μια “συλλογική τιμωρία” των Παλαιστινίων

admin

Συνετρίβη ελικόπτερο του ΟΗΕ στη Σομαλία – Τζιχαντιστές της αλ-Σαμπάμπ πιθανώς απήγαγαν τους επιβαίνοντες

admin