Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κάτοικος Ιερουσαλήμ: Πάμε σε δεύτερο Ολοκαύτωμα – Οι κόρες μου έζησαν τον εφιάλτη, η φίλη μου είναι όμηρος

Συγκλονίζει η Υβέτ Ναχμιά, κάτοικος της Ιερουσαλήμ, η οποία μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Σαββατοκύριακο από τις 6” και τους Δ. Κοτταρίδη και Ντ. Κασιμάτη περιέγραψε την αγωνία της μάνας που είχε τις δύο της κόρες στα Ιεροσόλυμα.

“Ξέρω πως τρέχανε στο καταφύγιο που βρίσκεται στο σπίτι μας στο ισόγειο. Ξέρω πως δεν κοιμήθηκαν δύο μέρες. Ξέρω πως μια καλή τους φίλη, Ελληνο-εβραία, ισραηλινή, είχε πάει στο πάρτι και τη σκότωσαν. Και τώρα οι κόρες μου θρηνούν την απώλειά της. Ξέρω ότι καλή μου φίλη και ακτιβιστής, η Βίβιαν Σίλβερ, που ζούσε στο κιμπούτς Μπέρι, στα σύνορα με τη Γάζα, είναι όμηρος τώρα στη Γάζα και δεν ξέρω αν θα ζήσει. Και ξέρω ότι το πράγμα πάει για ένα δεύτερο Ολοκαύτωμα. Ο πατέρας μου έφυγε από τα Γιάννενα και κρύφτηκε στην Αθήνα. Τον βοήθησαν φίλοι της οικογένειας, χριστιανοί και χάρη σε αυτούς ζω. Και γι αυτό θέλω να πω από αυτήν εδώ την εκπομπή σε όλους μου τους φίλους τους Ισραηλινούς να βγουν άμεσα από το Ισραήλ και να έρθουν στην Ελλάδα” τόνισε η κα Ναχμιά.

Σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να επιστρέψει στο Ισραήλ απάντησε: “Η μεσαία μου κόρη ήταν να παρουσιαστεί στο στρατό στις 19 Οκτωβρίου. Αλλά τώρα της το έχουν αναβάλει για τις 11 Νοεμβρίου. Η κόρη μου θέλει να επιστρέψει στο Ισραήλ, να πάει στο στρατό, αλλά εγώ δεν θέλω να την αφήσω να πάει. Εγώ βλέπω τον εαυτό μου να επιστρέφω αφού τελειώσει ο πόλεμος. Όσο διαρκέσει ο πόλεμος, θα μείνω στην Ελλάδα”.

Related posts

Η Γεωργία ανησυχεί για τα ρωσικά σχέδια για ναυτική βάση στην Αμπχαζία

admin

Πλημμύρες στη Ρωσία: Εντολή εκκένωσης σε περιοχές της επαρχίας Κουργκάν

admin

Γάζα: Η Νικαράγουα επιδιώκει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να σταματήσει τις εξαγωγές γερμανικών όπλων στο Ισραήλ

admin

Ryanair: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για τρίτο σερί μήνα

admin

Ισραήλ: Δύο πρώην όμηροι κατέθεσαν για τη “σεξουαλική κακοποίηση” που υπέστησαν στα χέρια της Χαμάς

admin

Πώς η Ρωσία κερδίζει $δισ. “σπάζοντας” τις δυτικές πετρελαϊκές κυρώσεις

admin

Η Αίγυπτος οργανώνει καταυλισμούς στα σύνορα για να φιλοξενηθούν οι πλημμυροπαθείς της Λιβύης

admin

Η Τιφλίδα κατηγορεί την Ουκρανία ότι επιχειρεί να εξαπλώσει τον πόλεμο στη Γεωργία

admin

Ελβετία: “Ανθεκτικές” οι εγχώριες τράπεζες σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων

admin