Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν παίζει το αντιαμερικανικό χαρτί: Οι ΗΠΑ έστειλαν αεροπλανοφόρο για αιματοχυσία στη Γάζα

Να καρπωθεί πόντους στη μάχη εναντίον της Δύσης επιχειρεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ σήμερα για την αποστολή αεροπλανοφόρου στα ανοικτά του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι θα εξαπολύσει επίθεση που θα προκαλέσει αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας.

“Τι θα κάνει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στα ανοικτά του Ισραήλ, γιατί έρχεται; Τι θα κάνουν τα πλοία που το συνοδεύουν και τα αεροσκάφη που μεταφέρει; Θα πλήξουν τη Γάζα και τα περίχωρά της, προκαλώντας μεγάλη αιματοχυσία εκεί”, είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Πέραν του αντιδυτικού αισθήματος το οποίος είναι χαρτί προς εσωτερική κατανάλωση αλλά και προς… ισλαμιστική κατανάλωση, ο Ερντογάν… τα έχει πάρει μετά την πρόσφατη κατάρριψη τουρκικού drone από τις αμερικανικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία και χθες είχε απειλείσει, πάλι προς εσωτερική κατανάλωση πως δεν θα την αφήσει αναπάντητη. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι (η κατάρριψη του UAV) είναι χαραγμένη στην εθνική μας μνήμη και σίγουρα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όταν έρθει η ώρα”, τόνισε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μολαταύτα υπογραμμίσει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η ανάφλεξη της βίας στη Μέση Ανατολή σημειώνεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία προσπαθούσε να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ έπειτα από χρόνια εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Related posts

Ιαπωνία: Ετοιμάζεται να αποκαταστήσει προσεχώς τη χρηματοδότηση της UNRWA

admin

Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-εδάφους στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας

admin

Τσεχία: Το κοινοβούλιο επικύρωσε τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ

admin

Λετονία: Η Βουλή ενέκρινε την κρατικοποίηση του “Οίκου της Μόσχας” στη Ρίγα

admin

Nintendo: Εκτίναξη κερδοφορίας 52% με φόντο την ταινία Super Mario και το παιχνίδι Zelda

admin

Ζουντίτ Σουμίνουα: Η πρώτη γυναίκα στην πρωθυπουργία του Κονγκό

admin

Στη Σαουδική Αραβία μεταβαίνει ο Ζελένσκι – Θα παραστεί στην σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου

admin

Συνάντηση Πούτιν-Λουκασένκο σήμερα στη Ρωσία

admin

UnitedHealth: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στο τρίμηνο παρά το πλήγμα από την κυβερνοεπίθεση

admin