Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Πούτιν αναθέτει σε πρώην διοικητή της Wagner τη διοίκηση εθελοντικών στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέθεσε σε έναν από τους πρώην υψηλόβαθμους διοικητές της μισθοφορικής ομάδας Wagner το έργο της διοίκησης εθελοντικών μονάδων στην Ουκρανία, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Αντρέι Τρόσεφ και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γιούνους-Μπεκ Γιεβκούροφ και συζήτησαν για τις συγκεκριμένες μονάδες και την κοινωνική υποστήριξη των μαχητών, σύμφωνα με ένα κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου. Οι εθελοντικές ομάδες θα εκτελούν “διάφορα καθήκοντα μάχης, πρώτα απ’ όλα, φυσικά, στη ζώνη ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων”, δήλωσε ο Πούτιν.

Το Κρεμλίνο προχώρησε στην ανάθεση του ελέγχου της ομάδας Βάγκνερ και των εκτεταμένων επιχειρήσεών της σε όλη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή στο υπουργείο Άμυνας μετά τον θάνατο του ηγέτη της ομάδας Γεβγκένι Πριγκόζιν και πολλών από τους κορυφαίους διοικητές του σε αεροπορικό δυστύχημα τον περασμένο μήνα. Ο Γιεβκούροφ επισκέφθηκε αρκετές αφρικανικές χώρες αυτόν τον μήνα.

Λίγες ημέρες μετά τη λήξη της ανταρσίας τη Βάγκνερ τον Ιούνιο, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Πριγκόζιν και τους κορυφαίους βοηθούς του, προσφέροντάς τους να συνεχίσουν να πολεμούν υπό τον Τρόσεφ, στον οποίο αναφερόταν με το προσωνύμιο Σεντόι ή “γκριζομάλλης”, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου ανέφερε πρόσφατα ότι το υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να προσλάβει πρώην μισθοφόρους της Βάγκνερ για να πολεμήσουν στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το ISW, οι μαχητές έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στην περιοχή Μπαχμούτ στην Ουκρανία, την οποία η Βάγκνερ είχε βοηθήσει να καταλάβει νωρίτερα φέτος.

Related posts

Περισσότεροι από 600 ξένοι υπήκοοι και Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα αναμένεται να φύγουν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας για την Αίγυπτο

admin

Πάνω από 100 σήραγγες βρέθηκαν στη Χαν Γιουνίς- Οι επιχειρήσεις θα συνεχισθούν, λένε οι IDF

admin

Στην εμπορική συμφωνία CPTPP των κρατών του Ειρηνικού εντάχθηκε η Βρετανία

admin

Ο τυφώνας Ότις ενισχύεται στην κατηγορία 5 καθώς πλησιάζει απειλητικά την Ακαπούλκο, στη δυτική ακτή του Μεξικού

admin

Holzmann: Η ΕΚΤ δεν θα μειώσει τα επιτόκια της το β’ τρίμηνο

admin

Κίνα: Εννέα νεκροί από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο

admin

Ο πρόεδρος της ισπανικής BBVA κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας σε υπόθεση ετσιρικής κατασκοπείας

admin

Chevron: Μείωση εσόδων κατά 29% στο τρίμηνο

admin

Η United Airlines παγώνει την παραγγελία στη Boeing για 277 Max 10

admin