Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Επιβαρυμένη η αγορά από τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας

Χρηματιστήριο: Επιβαρυμένη η αγορά από τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας

Υποχώρηση κατά 2,04% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1.247,51 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 108,7 εκ. ευρώ.

Οι πωλητές κυριάρχησαν από το ξεκίνηµα της συνεδρίασης καθώς η εικόνα της χώρας επιβαρύνθηκε από τις καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας Ντάνιελ που ακολούθησε εκείνες των πυρκαγιών.

Με το Γ.∆. µάλιστα να διασπά κρίσιµα τεχνικά όρια και να καταγράφει ενδοσυνεδριακή επίδοση 1241 µονάδων µετά την αναγγελία της µαταίωσης της µετάβασης του Πρωθυπουργού στη ∆ΕΘ το Σαββατοκύριακο για να κλείσει στις δηµοπρασίες λίγο ψηλότερα.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,940%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-2,44%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-3,85%) και την Alpha (-3,84%) να υποαποδίδουν. Απώλειες ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ (-3,81%) , ο Ελλάκτωρ (-6,18%), η Lamda (-3,73%), η Aegean (-4,25%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-2,95%), ο ΟΛΠ (-2,45%), ο ΟΤΕ (-1,96%), η Τενέργα (2,12%), τα ΕΛΠΕ (- 2,03%) και η Motor Oil (-1,77%).

Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε το Jumbo ( 1,25%) και η Epsilon Net ( 1,06%). Απολογιστικά, 8 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 96 εκείνων που υποχώρησαν. Η DΒRS ανακοινώνει αργά το βράδυ την ετυµηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο µε ανοικτό το ενδεχόµενο να αποδοθεί η επενδυτική βαθµίδα στην ελληνική οικονοµία.

Η µαταίωση της παρουσίας του Πρωθυπουργού στα αυριανά εγκαίνια της ∆ΕΘ µεταθέτει την οµιλία µε τις εξαγγελίες στην οικονοµία σε συνέχεια των βιβλικών καταστροφών που έχουν συντελεστεί στη Θεσσαλία. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει στις 12µ.µ. το δείκτη βιοµηχανικής παραγωγής Ιουλίου και το δείκτη τιµών καταναλωτή του Αυγούστου.

  • χρηματιστήριο
  • ΚΥΚΛΟΣ ΧΡΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

    Related posts

    Trade Estates: Ειδικοί διαπραγματευτές οι Eurobank Equities και Παντελάκης Χρηματιστηριακή

    admin

    Χρηματιστήριο: Όλα ανοιχτά 3 βήματα πριν την ολοκλήρωση του α’τριμήνου

    admin

    Πωλητές οι ξένοι επενδυτές στο Χρηματιστήριο-Εκροές άνω του μισού δισ.

    admin

    Profile: Άνοδος κερδοφορίας κατά 50% στο εξάμηνο

    admin

    Αυξήθηκαν στα €23 δισ. τα υπό διαχείριση από θεσμικούς κεφάλαια

    admin

    Ο ΟΤΕ μειώνει το μετοχικό κεφάλαιο κατά €23,33 εκατ.

    admin

    Interlife: Εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή

    admin

    Αλλαγές στους δείκτες της αγοράς μετοχών λόγω Εθνικής Τράπεζας

    admin

    Jumbo: €303 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023- Μέρισμα €1/μτχ

    admin