Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χ.Α.: Επανήλθε η αισιοδοξία για τη συνέχεια

Χ.Α.: Επανήλθε η αισιοδοξία για τη συνέχεια

Άνοδο κατά 1,44% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. κλείνοντας στις 1405,38 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 120,9 εκ. ευρώ. Οι αψιµαχίες µεταξύ αγοραστών και πωλητών χαρακτήρισαν το ξεκίνηµα της συνεδρίασης που κατέγραψε µεταβλητότητα στον απόηχο της υποχώρησης των δεικτών στη Wall Street.

Τα παραπάνω αναφέρει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, στην πρωινή ενημέρωσή της, ενώ παράλληλα επισημαίνει:

Όµως, οι εξαιρετικές επιδόσεις της ΕΕΕ πριν τη συνεδρίαση και εκείνες της Τράπεζας Πειραιώς στη συνέχεια µετέστρεψαν το κλίµα µετά τις 2µµ, µε τους αγοραστές να αναλαµβάνουν την υπεροπλία. Μάλιστα, ο Γ.∆. έκλεισε στις δηµοπρασίες ελαφρώς χαµηλότερα από το υψηλό ηµέρας που µόλις είχε καταγραφεί. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,364%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 2,51%) κατέγραψε κέρδη µε την Alpha ( 2,89%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ΕΕΕ ( 6,36%), τα ΕΛΠΕ ( 2,74%), η ΜΟΗ ( 1,64%), ο Ελλάκτωρ ( 3,38%), η Autohellas ( 1,34%) αλλά και ο ΟΛΠ ( 2,61%) από τη µεσαία κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η Βιοχάλκο (-0,65%), ο Μυτιληναίος (-0,27%), το Jumbo (-0,44%), η Lamda (-0,36%) και η Aegean (-0,32%). Απολογιστικά, 57 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 42 εκείνων που υποχώρησαν.

Στις 12 µ.µ. η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τον πληθωρισµό Ιανουαρίου (στο 3,5% το ∆εκέµβριο) και στο 3,2% o εναρµονισµένος κατά τη Eurostat αλλά κα τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων το ∆εκέµβριο.

Η αντίδραση του Γ.∆. από το ενδοσυνεδριακό χαµηλό της ηµέρας ήταν αξιοσηµείωτη καταγράφοντας ένα εντυπωσιακό ριµπάουντ που ωστόσο συνάδει µε τεχνική ανάλυση καθώς είχε διαµορφωθεί η κατάλληλη γραµµή στήριξης.

Συνέβαλε ωστόσο η διατήρηση του αυξηµένου τζίρου επαναφέροντας συντοµότατα το Γ.∆. πάνω από τις 1400 µονάδες επαναφέροντας την αισιοδοξία για τη συνέχεια.

#ΚΥΚΛΟΣ_ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Related posts

Quest: 100% εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της Έπαφος Συστήματα Πληροφορικής

admin

Το νέο ΔΣ της Μουζάκης- Συγκροτήθηκε σε σώμα

admin

Βογιατζόγλου: Αύξηση 23,17% στον κύκλο εργασιών το 2022

admin

Epsilon Net: Αύξηση 47% στις πωλήσεις το α’ τρίμηνο-Νέες εξαγορές

admin

Trastor: Στις 5/5 η Γενική Συνέλευση- Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

admin

Δάιος Πλαστικά: Μηδένισε τη συμμετοχή της η Vrebaria

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Απέκτησε την Eneresco με μερίδα στη ενεργειακή κοινότητα

admin

Attica Bank: Λειτουργικά κέρδη €0,5 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο

admin

Mermeren: Στα €13,69 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

admin