Image default
ALPHA BANK

Χρηματιστήριο: Στα υψηλά 4ετίας η Alpha Bank 

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 4ετίας ενισχύεται η μετοχή της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την εισηγμένη να δείχνει διάθεση υπέρβασης της συσσώρευσης των τελευταίων μηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στη σημερινή συνεδρίαση (1/2), η τραπεζική μετοχή σημειώνει σημαντικά κέρδη της τάξης του 2% και «σκαρφαλώνει» στο 1,68 ευρώ, δίνοντας συνέχεια στο 3% της Τετάρτης (31/1).

Τα σημερινά επίπεδα είναι τα υψηλότερα από τον Φεβρουάριο του 2020, αφήνοντας οριακά πίσω τα υψηλά του 2023 (1,675 ευρώ), σε μια προσπάθεια διαφυγής από τη συσσώρευση, η οποία κυριαρχεί από τον Αύγουστο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, δε, αποδεικνύεται αρκετά ισχυρό, καθώς μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι έχουν διακινηθεί 6,1 εκατ. τεμάχια, συνολικής αξίας 10,3 εκατ. ευρώ. Ο συγκεκριμένος αριθμός ήδη αντιστοιχεί στο 150% του μέσου ημερήσιου τζίρου για το 2024 (6,8 εκατ. ευρώ).

Από τις αρχές του έτους, η μεταβολή της Alpha Bank ξεπερνά το 7%. Όμως, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να υποαποδίδει σε σχέση με τον τραπεζικό δείκτη ( 11%), κάτι το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι η μετοχή έχει αξιοσημείωτο περιθώριο ανόδου.

«Φθηνή» η μετοχή

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μέση τιμή – στόχος στο 12μηνο τοποθετείται άνω των 2 ευρώ. Χθες, για παράδειγμα, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή έθεσε τον πήχη στα 2,55 ευρώ, εξηγώντας ότι η τράπεζα αναμένεται να υπεραποδώσει κατά τη διάρκεια του κύκλου μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ, βιώνοντας το μικρότερο πλήγμα.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενόσω ο δείκτης P/E κυμαίνεται μόλις στο 6,8x και ο δείκτης P/BV δεν ξεπερνά το 0,5%, δεδομένου ότι τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 7,2 δισ. ευρώ και η κεφαλαιοποίηση μετά βίας προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι στο 9μηνο του 2023, η τράπεζα εμφάνισε καθαρή κερδοφορία 490 εκατ. ευρώ, με τα προσαρμοσμένα κέρδη σχεδόν να διπλασιάζονται και να φθάνουν στα 564,7 εκατ. ευρώ.

Τα τελικά αποτελέσματα για το 12μηνο του 2023 θα ανακοινωθούν στις 7 Μαρτίου, με τους μετόχους να περιμένουν τη διανομή του πρώτου μερίσματος έπειτα από αρκετά χρόνια.

Related posts

Alpha: Οι προκλήσεις της μεταμνημονιακής εποχής

admin

Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank: Υποχρεωτικές άδειες στους αρνητές εμβολίων

admin

Alpha Bank: Στην Hoist Finance το πακέτο κόκκινων δανείων Venus

admin

Ικανοποίηση στην Alpha Bank από τις επαφές με Ελληνες θεσμικούς

admin

Alpha Bank: «Μαζί, με στόχο την υγεία», στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

ad

ΣΕΒ: Ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν ένας μεγάλος οραματιστής του τραπεζικού επιχειρείν

admin

Alpha Bank: Προσαρμοσμένα κέρδη €213 εκατ. στο εξάμηνο

admin

ΚΕΠΕ: Οι αρνητικές επιπτώσεις της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις ελληνικές τράπεζες

ad

Alpha Bank: Στο 1,2 ευρώ η ανώτατη τιμή στην αύξηση κεφαλαίου

admin