Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Καλώ τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν συσπειρωμένοι

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον Νίκο Φίλη, στη Βουλή. Ο κ. Φίλης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το τετ α τετ έστειλε μήνυμα συσπείρωσης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς να ανακαλεί την κριτική που έχει ασκήσει στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ίδιος κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «παραμείνουν συσπειρωμένοι», και «να δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις όλων είναι η ενότητα του κόμματος που ωστόσο θα εξαρτηθεί από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών.

Ό,τι έχω πει, δεν τα είπα εν θερμώ αλλά με πόνο

Σε σχέση με την κριτική που άσκησε στον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε πως «ό,τι έχω πει, δεν τα είπα εν θερμώ αλλά με πόνο. Καλώ τους ψηφοφόρους μας να παραμείνουν συσπειρωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματος. Διότι αυτό που χάνουμε από τον κόσμο της Αριστεράς, δεν ισοφαρίζεται από άλλους πολιτικούς χώρους».

«Η συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη εκκρεμούσε ήδη πριν από τις εκλογές, από τη συζήτηση που είχαμε κάνει στο συνέδριο του κόμματος», είπε ακόμα ο κ. Φίλης και συνέχισε:

«Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπάρχει μία συμφωνία ότι θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη, έτσι ώστε σε αυτές τις εκλογές να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Για το μεγάλο διακύβευμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι άλλο από την ενότητα, ο Νίκος Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι. Θα προκύψει όμως αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα, από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών», υποστήριξε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε: «Το θέμα δεν είναι το τι κουβεντιάζουμε σήμερα, αλλά με την πράξη μας τι μήνυμα στέλνουμε στον κόσμο της Αριστεράς».

Related posts

Η Πεν Νταλαούρα, ο Σκουρλέτης και η πολιτική θύελλα για τα τρολ

admin

Στις «πλήρεις δημοκρατίες» η Ελλάδα, λέει το «Economist»

admin

Μητσοτάκης: Θα ανακοινώσω μέτρα για το φυσικό αέριο τον Μάιο – Θα εξαντλήσουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια

admin

Ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των «Σπαρτιατών» η Επιτροπή Δεοντολογίας

admin

Τρία ραντεβού που κρίνουν το γεωπολιτικό παιχνίδι…

admin

Κασσελάκης: Πιστεύω απόλυτα την Αχτσιόγλου – Θα είμαι ασπίδα προστασίας

admin

Το διπλό στοίχημα μιας επετείου

admin

Μητσοτάκης: Πότε και γιατί βρέθηκε στα «κεντρικά» της ΝΔ

admin

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση των αγροτών με τον Μητσοτάκη

admin