Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πεν Νταλαούρα, ο Σκουρλέτης και η πολιτική θύελλα για τα τρολ

Τα περί τρολ(στοχοποίησης) δημόσιων προσώπων -και δη πολιτικών -έχουν ανεβάσει τα πολιτικά ντεσιμπέλ με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος -μετά τις δηλώσεις του για «παράκεντρα» στο διαδίκτυο- προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως επακόλουθο των επιθέσεων προς το πρόσωπό του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης

Τα όσα αποκάλυψε δημοσίως  το πρωτοκλασάτο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είναι εκείνα που επανέφεραν  μνήμες του παρελθόντος και τις καταγγελίες για στημένους μηχανισμούς σε λογαριασμούς στα social, ένα θέμα το οποίο αναδύθηκε μαζί με

Κυβέρνηση και  ΣΥΡΙΖΑ έχουν σηκώσει τις κεραίες τους μετά τις αποκαλύψεις του κ. Σκουρλέτη -και ειδικότερα με φόντο και την προσφυγή του πρώην ψγραμματέα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η ΝΔ μάλιστα σηκώνει τους τόνους και ζητά «να κατονομάσει τους επώνυμους δημοσιογράφους που διαχειρίζονταν δεκάδες λογαριασμούς».

Ο πρώην υπουργός Πάνος Σκουρλέτης -με αιχμή τις εσωκομματικές στον ΣΥΡΙΖΑ -είχε μιλήσει πρόσφατα για «παράκεντρα» και «υπόγεια με στημένο μηχανισμό». Έκανε λόγο για δημοσιογράφους οι οποίοι που δούλευαν σαν τρολ του Τσίπρα, και οι καταγγελίες είχαν αποτέλεσμα οι λογαριασμοί, όπως το «Πεν Νταλαούρα», να απαντούν σε έντονο τόνο.  «Και τώρα οι δυο μας και πάλι τρελό αγόρι», είναι η επίμαχη ανάρτηση στον λογαριασμό «Πεν Νταλαούρα» προς τον Πάνο Σκουρλέτη, όπου συνοδεύεται με μια φωτογραφία με κέντρο της τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Και τώρα οι δυο μας και πάλι τρελό αγόρι», είναι η επίμαχη ανάρτηση στον λογαριασμό «Πεν Νταλαούρα» προς τον Πάνο Σκουρλέτη

Η προσφυγή του κ. Σκουρλέτη στη Δίωξη είναι επακόλουθο της αναφοράς του ονόματος του όπου το περιεχόμενο ξεπερνούν, σύμφωνα με τον ίδιο, τα όρια της δημόσιας πολιτικής κριτικής.

Αργότερα ο λογαριασμός επανήλθε προκαλώντας τον κ. Σκουρλέτη.

Κυβέρνηση: Να μάθουμε τι συνέβαινε με αυτούς τους ανθρώπους, που έβριζαν

Η υπόθεση των καταγγελιών και της προσφυγής στη Δίωξη για την προέλευση των επιθέσεων σχολιάστηκε από την κυβέρνηση, με αναφορές στον νομοθετικό πλαίσιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παυλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση την Πέμπτη έκανε λόγο για μείζον θέμα και τόνισε ότι «πρέπει να μάθουμε τι συνέβαινε με αυτούς τους ανθρώπους, που έβριζαν, διέδιδαν fake news και δημιουργούσαν hashtags, που ταύτιζαν ένα ολόκληρο κόμμα με ειδεχθή εγκλήματα».

«Πολιτική μπορεί να γίνεται οπουδήποτε. Έχουμε ισχυρή δημοκρατία. Άλλο όμως η πολιτική άλλο η λάσπη, άλλο η συκοφαντία και άλλο οι απειλές από άτομα που το πράττουν ανώνυμα. Εδώ έχουμε καταγγελίες από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σημαντική η σημερινή του επίσκεψη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης για όσα καταγγέλλει τον τελευταίο καιρό ο Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με τα τρολ.

Μαρινάκης: Άλλο η πολιτική, άλλο η λάσπη, άλλο η συκοφαντία και άλλο οι απειλές.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης, υπενθύμισε, επίσης, ότι «έχουμε πολύ αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό που ζητάμε ως πολίτες που θέλουμε να εφαρμόζεται ο νόμος, είναι να γίνει η ταχύτερη δυνατή διαδικασία και βέβαια να προχωρήσει γρήγορα για να μάθουμε την αλήθεια. Για να μάθουμε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι που δεν ασκούσαν πολιτική. Έβριζαν. Ταύτιζαν ένα κόμμα με χυδαία hashtag».

Μετά την θύελλα ο χρήστης του λογαριασμού έκανε δημόσια δήλωση με την οποία επιχειρεί να ξεκαθαρίσει ότι δεν αμοίβεται, ούτε είχε επαφή με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ρωμανός: «Να κατονομάσει τους επώνυμους δημοσιογράφους»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός ανέφερε ότι «ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος αποκάλυψε δημόσια το χυδαίο κύκλωμα λάσπης και μαύρης προπαγάνδας που δρούσε στα υπόγεια της Κουμουνδούρου, πήγε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να δώσει σχετικά στοιχεία».

ΝΔ: Ο Σκουρλέτης αποκάλυψε δημόσια το χυδαίο κύκλωμα λάσπης

Η ΝΔ ζητά «να κατονομάσει τους επώνυμους δημοσιογράφους που διαχειρίζονταν δεκάδες λογαριασμούς μεταξύ των οποίων και τους λογαριασμούς του κ. Τσίπρα» και προσθέτει «επιμένουμε να ζητάμε, ακόμα πιο εμφατικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να σπάσει επιτέλους την αφωνία του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και διαφάνειας. Και είναι ντροπή να κρύβεται επί τόσες μέρες ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ καταφεύγει στο τρολάρισμα για να καλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στη ΝΔ μέσω των υποκλοπών και απευθύνουν ερώτημα: Τι άλλο θα κάνει για να το κουκουλώσει;

Σύμφωνα με τη Κουμουδνούρου, η ΝΔ καταφεύγει στο τρολάρισμα για να καλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά τις νέες αποκαλύψεις από την έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τον τρόπο που παγιδεύτηκαν με το παράνομο λογισμικό του Predator 90 κινητά – στόχοι. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έστειλε έγγραφο προς 90 παραλήπτες – στόχους του παράνομου λογισμικού, όπου τους ενημερώνει για τον τρόπο που οι άγνωστοι κατάφεραν να τους παγιδεύσουν.

Μετά τη νέα δημοσιογραφική αποκάλυψη, όπως αναφέρουν στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ-που δείχνει τον τηλεφωνικό αριθμό του πρώην στενότατου συνεργάτη του πρωθυπουργού ως υπευθύνου για την επιμόλυνση ακόμη 11 κινητών έχοντας εξαντλήσει κάθε μέθοδο φίμωσης μαρτύρων και ανεξάρτητων αρχών- η ΝΔ καταφεύγει στο τρολάρισμα για να συσκοτίσει την υπόθεση.

«Η ΝΔ κινείται στο σκοτάδι, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο φως», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Related posts

Πώς απολογήθηκε ο Βέμπερ στον Μητσοτάκη

admin

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων

admin

«Έπεσαν» και οι τελευταίες υπογραφές για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα

admin

Φωτιές: Στη φυλακή ακόμη και για εμπρησμό από αμέλεια και τσουχτερα πρόστιμα

admin

Τσίπρας: Να φύγουν οι Σπαρτιάτες από πίσω μας

admin

Αβραμόπουλος: Διαψεύδει τα περί επείγουσας έρευνας από την Κομισιόν για το Qatargate

admin

Ενα διαρκές τρολάρισμα

admin

Η διπλωματία των σεισμών, οι τουρκικές θέσεις και η δυσπιστία της Αθήνας

admin

Βουλή: Όταν ντράπηκε και η ντροπή – Έξι ξυλοδαρμοί που έγιναν στα έδρανα

admin