Image default
PIRAEUS BANK

Τράπεζα Πειραιώς: Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων για το placement

Εβδομάδα εξελίξεων είναι η τρέχουσα για την Τράπεζα Πειραιώς, αφού την Παρασκευή 1η Μαρτίου αναμένεται να εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για το placement της τράπεζας. Λίγο νωρίτερα, με πιθανότερη ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις για το ποσοστό που θα διαθέσει στο επενδυτικό κοινό μιας και κατέχει το 27% της τράπεζας.

Η πιθανότερη απόφαση που θα λάβει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για την αποκρατικοποίηση ως προς τη διάθεση του ποσοστού, είναι πως αυτή θα κινηθεί μέσα σε κάποιο ποσοστιαίο εύρος. Δηλαδή θα αποφασιστεί μια κλίμακα «από – έως». Δεν είναι γνωστό αν το πάνω μέρος της κλίμακας αυτής θα είναι τελικώς το 27%.

Οι αναλυτές μιλούν για ένα discount στην τιμή το οποίο θα κινείται μεταξύ 5% και 10%. Το discount φυσικά θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με το ποσοστό των μετοχών που θα διατεθεί.

Το δίλημμα

Μένει λοιπόν να διαφανεί αν τελικώς θα «επικρατήσουν» όσοι επιμένουν για τη διάθεση ολόκληρου του 27% ή οι φωνές εκείνες που μιλούν για μικρότερο ποσοστό, μιας και οι απόψεις παραμένουν διχασμένες εξ ου και δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση. Όσοι επιμένουν στο 27% υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο η τράπεζα εισέρχεται δυναμικά στον ιδιωτικό τομέα και ανοίγει ο δρόμος και για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΤΕ αμέσως μετά, ώστε να μην υπάρχουν τράπεζες δύο ταχυτήτων.

Όσοι υποστηρίζουν ποσοστό μικρότερο, λένε πως ενδέχεται η τιμή να λάβει την ανιούσα μετά την έκδοση και πως από αυτήν την άνοδο το ΤΧΣ θα πρέπει να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, περιορίζοντας τις απώλειες που κατέγραψε όταν μετοχοποίησε τις τράπεζες. Κλείνοντας να σημειωθεί ότι η έκδοση προσδιορίζεται για το διάστημα 4-6 Μαρτίου.

Related posts

Πειραιώς: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τον αγροτικό τομέα

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Ρευστότητα με προνομιακούς όρους στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Υπηρεσίες για πελάτες με προβλήματα όρασης

admin

Πειραιώς: Σε απευθείας διαπραγμάτευση με Intrum για Vega

admin

Πειραιώς: Ξεκινά νέος κύκλος του Project Future

admin

Πειραιώς: Πουλά στην J.C. Flowers CO τη θυγατρική στη Ρουμανία

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Επενδυτικό κάλεσμα από τον Χρήστο Μεγάλου- Οι εκτιμήσεις για τα μερίσματα

ad

Μήνυμα Μεγάλου σε 220 στελέχη της Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Αποχωρεί ο ανώτερος γενικός διευθυντής Κ. Γεωργίου

admin