Image default
PIRAEUS BANK

Τράπεζα Πειραιώς: Από 4 έως 6 Μαρτίου η διάθεση των μετοχών της – Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του ΤΧΣ

Στο διάστημα 4-6 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η προσπάθεια του ΤΧΣ προκειμένου να διατεθεί στην αγορά στο εξωτερικό και εδώ ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου. Το ποιo θα είναι το ποσοστό αυτό αναμένεται να γίνει γνωστό με βεβαιότητα στις αρχές του μήνα, αν και η συζήτηση ξεκινάει σήμερα με διατύπωση γνώμης από τα μέλη του δ.σ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Κάποιες πηγές αναφέρουν πως δεν έχει αποκλειστεί ακόμη και το σύνολο των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην τράπεζα δηλαδή και το 27%, μολονότι νωρίτερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του σε διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο  είχε περίπου αποκλείσει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο το γεγονός πως δεν φαίνεται να υπάρχει βασικός επενδυτής για το ποσοστό οδηγεί και σε δεύτερες σκέψεις. Πάντως η διάθεση του 27% δεν είναι η πιο πιθανή περίπτωση, αφού το πλέον πιθανό είναι πως το Ταμείο θα θελήσει να διατηρήσει ένα έστω και μικρό ποσοστό για την πώληση αυτού σε μια δεύτερη φάση. Η ευμετάβλητη ωστόσο κατάσταση στην διεθνή αγορά και το γεγονός πως το Χρηματιστήριο έχει πιάσει νέες κορυφές δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση επί του θέματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η τράπεζα κατέθεσε ήδη ατύπως το prospectus της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χωρίς όμως μεγέθη τα οποία θα παρουσιαστούν στις 14 Φεβρουαρίου του 2024. Αυτή είναι η ημερομηνία κατά την οποία  η τράπεζα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του 2023.

Η τράπεζα όπως και οι υπόλοιπες τρεις συστημικές αναμένεται να παρουσιάσουν πολύ δυνατά μεγέθη για το 2023, ενώ η τάση διατηρείται και για το 2024 όσο δηλαδή παραμένουν στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα τα επιτόκια.

Ωστόσο η τράπεζα αναζητεί τις μέριμνές της για το διάστημα που θα ακολουθήσει δηλαδή για το διάστημα που τα επιτόκια θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Related posts

Νέο δανειακό προϊόν για ξενοδόχους από την Πειραιώς

admin

Ολοκληρωμένες λύσεις για επιχειρήσεις της Τέχνης και του Πολιτισμού από την Πειραιώς

admin

Βonus επιβράβευσης από ΕΚΤ περιμένει η Πειραιώς

admin

Απέρριψε η Πειραιώς τη νέα βελτιωμένη πρόταση της Seajets για εξαγορά της ANEK

ad

Πειραιώς: «Ναι» στη μεταφορά είπε πάνω από το 50% των εργαζομένων

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Υπηρεσίες για πελάτες με προβλήματα όρασης

admin

Τρ. Πειραιώς: Θετικές αποδόσεις για τα αγροτικά προϊόντα τον Αύγουστο

admin

Πειραιώς: Η booking.com στους συνεργάτες του προγράμματος των yellows

admin

Πειραιώς: Δεσμεύεται σε κοινή δράση με άλλες τράπεζες για την κλιματική αλλαγή

admin