Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το 72% της αξίας της έχασε η πλατφόρμα Χ στα χέρια του Έλον Μασκ

Η Fidelity Investements, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, μείωσε την αξία της θέσης που έχει στην πλατφόρμα  Χ, πρώην Twitter, κατά 5,7% το μήνα Φεβρουάριο. Η κίνηση αυτή υποδηλώνει ότι ο επενδυτικός κολοσσός αποτιμά την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης κατά 72% χαμηλότερα από τότε που ο Έλον Μασκ την αγόρασε.

Συγκεκριμένα το Blue Chip Growth Fund της Fidelity ανέφερε ότι αποτιμά την αξία της θέσης του στο X τον μήνα Φεβρουάριο κατά 5,7% χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο, μήνα κατά τον οποίο την είχε επίσης μειώσει κατά 10% σε σχέση με το Δεκέμβριο. 

Η Fidelity απέκτησε μερίδιο στο X βοηθώντας τον Έλον Μασκ να ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης καταβάλλοντας τίμημα 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του 2022. Στις 29 Φεβρουαρίου η Fidelity αποτίμησε τη θέση της στα 5,28 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο και αναφέρει τις συμμετοχές του αμοιβαίου της κεφαλαίου.  Στις 31 Ιανουαρίου την είχε αποτιμήσει σε 5,6 εκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα τον Δεκέμβριο, την είχε αποτιμήσει 11,4% υψηλότερα σε σχέση με το Νοέμβριο, στα 6,2 εκατομμύρια δολάρια.

Τα νούμερα αυτά υποδεικνύουν ότι η συνολική αξία του μεριδίου X του Blue Chip Growth Fund της Fidelity έχει χάσει το 72% της αξίας του από το 2022 και την αγορά της εταιρείας των μέσων κοινωνικών δικτύωσης από τον ιδιοκτήτη της Tesla, την οποία χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων η Fidelity. Και κατ’ επέκταση, επειδή το αμοιβαίο κεφάλαιο της Fidelity δεν έχει αλλάξει τη θέση του στη X, αυτό σημαίνει πως η Fidelity εκτιμά πως η  εταιρεία επί των ημερών του Μασκ  έχει χάσει το 72% της αξίας της. 

Η εταιρεία X προσπαθεί να προσελκύσει τους διαφημιστές και τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ από τη στιγμή που η χαοτική εξαγορά της πλατφόρμας και το κλίμα αντιπαραθέσεων που ο Μασκ δημιούργησε οδήγησε σε πτώση διαφημιστικών εσόδων άνω του 50%. Το 2023, οι πωλήσεις διαφημίσεων της Χ υπολογίστηκαν σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερα από το στόχο των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε θέσει η διοίκηση,  ανέφερε το Bloomberg.

Related posts

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης κρατάει τον Πούτιν μακριά από τη σύνοδο κορυφής των BRICS

admin

Αργεντινή: Ο Μιλέι αποκάλεσε “κομμουνιστή δολοφόνο” τον κολομβιανό ομόλογό του

admin

Γερμανία: Απεργία σε 11 αεροδρόμια- Χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται

admin

Ο Τζάστιν Τριντό παρατείνει τη διαμονή του στην Ινδία εξαιτίας βλάβης στο αεροσκάφος του

admin

Αποκάλυψη CNN: Δίκτυο Ουκρανών σαμποτέρ μέσα στη Ρωσία – “Αυτοί έκαναν την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο”

admin

Αιχμές Μπάιντεν για Νετανιάχου: Έχω ζητήσει τριήμερη ανθρωπιστική παύση, αργεί περισσότερο απ’ όσο νόμιζα

admin

Bloomberg: Σε χαμηλό δύο ετών το κόστος των τροφίμων, ωστόσο οι λογαριασμοί για τα νοικοκυριά παραμένουν υψηλοί

admin

Η Ρωσία σφυροκοπεί τα σιτηρά της Ουκρανίας, ο ΟΗΕ προειδοποιεί για πείνα από τις αυξήσεις των τιμών

admin

Λούλα σε Ερντογάν: Συγχαρητήρια για τη νίκη στις εκλογές – “Μπορείς να βασίζεται στη συνεργασία της Βραζιλίας”

admin