Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ χάνει οριστικά και αμετάκλητα την προοπτική εξουσίας»

Η προοπτική ευρύτερης αποσταθεροποίησης στο αντιπολιτευτικό τοπίο, λόγω του εξελισσόμενου και, κατά τις εκτιμήσεις των γαλάζιων, μη αναστρέψιμου εσωκομματικού αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι στο μυαλό του κυβερνώντος κόμματος, που παρακολουθεί στενά και με σκωπτικά σχόλια τα τεκταινόμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη ΝΔ πιστεύουν ότι ο ανταγωνισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση έχει ξεκινήσει και θα σκληραίνει όσο θα έρχεται πιο κοντά το πολιτικό ορόσημο των ευρωεκλογών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις τους και για το ενδεχόμενο ανατροπής, όπως συζητείται, στον ρόλο του βασικού πολιτικού αντιπάλου της κυβέρνησης. Προσώρας Μαξίμου και ΝΔ κινούνται αφενός με αιχμές για τον τρόπο που πολιτεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης, αφετέτου με «πυρά» συνολικά προς την αντιπολίτευση για ένδεια τεκμηριωμένου λόγου. Και αυτά γιατί διεκδικούν κατ’ αποκλειστικότητα τον ρόλο της αξιόπιστης πολιτικής δύναμης.

«Δεν θα μπω στον πειρασμό να κάνω κανένα σχόλιο για το τι συμβαίνει στον κόσμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά μόνο να αναρωτηθώ για πόσο καιρό θα είναι αξιωματική» ήταν η τελευταία φράση-«χρησμός» του Κυριάκου Μητσοτάκη (και η μοναδική για την πολιτική επικαιρότητα) στο χθεσινό συνέδριο για τον τουρισμό («Πρώτο Θέμα») στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μερικές ώρες νωρίτερα ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδεχόταν (Σκάι) ότι αιφνιδίασε η τροχιά στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ («ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος θα μπορούσε να είχε προβλέψει αυτό που συμβαίνει» είπε) και επέμεινε στην ταύτιση της Κουμουνδούρου με την «τοξικότητα», τον «κυνισμό» και την απουσία προτάσεων. Κάτι που θα συνεχίσει να κάνει η κυβέρνηση πατώντας και σε πρόσωπα και στη ρητορική του περιβάλλοντος Κασσελάκη. Αλλωστε, χωρίς να κατονομάσει, αλλά σαφώς υπονοώντας τον «πολακισμό», ο Πρωθυπουργός χρέωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναγκαλισμό του «με τα πιο τοξικά στοιχεία» του ΣΥΡΙΖΑ.

Και, δηκτικά, σήκωσε το γάντι Κασσελάκη για κοινή επίσκεψή τους σε λαϊκή αγορά, με την αποστροφή ότι «η πολιτική ζωή δεν ξεκίνησε με την άφιξη του κ. Κασσελάκη, τον οποίο σέβομαι και τιμώ ως πολιτικό αντίπαλο» και την αιχμή ότι «έχει πατεντάρει, δεν έχει ανακαλύψει» τη λεγόμενη «αδιαμεσολάβητη» επαφή με τους πολίτες.

Ηταν ωστόσο η λέξη «μόρφωμα» εκείνη που προκάλεσε την έκρηξη Κασσελάκη για επίδειξη «πολιτικής ανηθικότητας» από τη ΝΔ. «Κάποιοι», είπε ο Μητσοτάκης, «ξαφνικά ανακάλυψαν τα trolls του Διαδικτύου. Οταν τα κινητοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά, απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους, δεν ήξεραν, δεν είδαν τίποτα». Και εκτίμησε ότι «τώρα που έφυγε η προοπτική εξουσίας οριστικά και αμετάκλητα, ανακαλύφθηκαν όλες οι παθογένειες ενός μορφώματος, του οποίου ουσιαστικά ο μόνος ρόλος ύπαρξης ήταν η εξουσία».

Related posts

Αυτά είναι τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές – Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

admin

Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα – Επίσημη ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

admin

Υπέρ των διαγραφών ο Πολάκης – «Θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία»

admin

5+1 γαλάζια «παρατράγουδα»

admin

Τουρκία: Αυστηρό μήνυμα του Κογκρέσου των ΗΠΑ για τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά

admin

ΚΚΕ: Συνυπογράφει κείμενο – καταγγελία με το ΚΚ Ισραήλ για τη δίωξη αριστερού βουλευτή της Κνεσέτ

admin

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με συγγενείς Ισραηλινών αιχμαλώτων: «Προέχει η απελευθέρωση των ομήρων»

admin

Τουρκική επίδειξη ισχύος στο Αιγαίο: Προκλήσεις και μετά το διάβημα

admin

Π. Μαρινάκης: Εισαγόμενη η ακρίβεια – Η κυβέρνηση «τα έχει βάλει» με εταιρείες για την αισχροκέρδεια

admin