Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι λέει ο Σταν (στο ΜΜ) για τις εκλογές και για την πιο Δεξιά (της ΝΔ), ο Κ.Μ, τα βαφτίσια και η μπάλα του μπάσκετ, τα δυο deals Helleniq Energy και Αttica Group, ο Βακάκης και η ντόλτσε βίτα στη Φλόριντα

Ο Σταν λοιπόν (για τους φίλους του) λέει ότι η ΝΔ είναι στο 33% και με καλή καμπάνια μπορεί και 35%, αλλά με κακή καμπάνια μπορεί και να πέσει στο 31%. Εδώ βέβαια στο πώς θα πάει η εκστρατεία «μιλάει» ο Μητσοτάκης, που έως τώρα σ’ όλες τις περιόδους έχει πάει πολύ καλά.


ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ





-Τώρα ο εμπειρότατος Αμερικανός strategist μελέτησε τα δημοσκοπικά και λοιπά στοιχεία που βρήκε έτοιμα επεξεργασμένα τις τελευταίες 15 ημέρες και κατέληξε ότι παρότι δείχνει να υπάρχει μία ξεκάθαρη διαφορά μεταξύ του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ και του τρίτου ΠΑΣΟΚ (15,4% με 12%, έδειξε ο Φαναράς) ο ίδιος δεν είναι τόσο σίγουρος. Θεωρεί, προφανώς από τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών κοινής γνώμης και κυρίως από τα focus groups, ότι οι Kasselakistas δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι θα πάνε κάλπη, αντί για μπάνιο. Με δυο λόγια, αυτός πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 14,5% και το ΠΑΣΟΚ στο 13,5%. Χαράς ευαγγέλια για τον «θυμωμένο αρχηγό» Νίκο, αν είναι έτσι θα χάσει ευπρεπώς τη δεύτερη θέση. Αν είναι έτσι…





Και η Δεξιά της Δεξιάς;


-Ο Σταν πάντως δεν τρελαίνεται και με αυτόν τον παροξυσμό που έχει πιάσει τη ΝΔ για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων και την «αρπαγή μεριδίου» που υποτίθεται ότι υφίσταται. Με απλά λόγια, δεν βλέπει trend ό,τι και να λένε, οπότε δεν θεωρεί ότι η καμπάνια πρέπει να επικεντρωθεί εκεί, αλλά στα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως πάντα.





Παπανώτας





-Τώρα, εγώ να σας πω την αλήθεια, δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου πρωινάδικο, μεσημεριανάδικο κ.λπ., οπότε δεν έχω ιδέα και τι είναι ο Παπανώτας, εκτός βέβαια από τη φάτσα του που την ξέρω από την tv. Αλλά νομίζω ότι αν ο Κασσελάκης τον έφαγε για μία ψιλομπούρδα που είπε κάποτε για τις γυναίκες, όπως αυτή που έπαιζε στα media, τότε εδώ μιλάμε για παράνοια. “Easy come, easy going” υποψηφίου, σε μία σουργελώδη κατάσταση. Ούτε ψύλλο στον κόρφο τους (ΣΥΡΙΖΑ) με αυτό όλο που μπλέξανε…


Η βάφτιση ο Κ.Μ. και η μπάλα μπάσκετ





-Άρχισαν τώρα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να τρολάρουν τον Stefanos για τον σταυρό που σχηματίστηκε από το λάδι που ακούμπησε το κορμί του στην κολυμπήθρα. Μου λένε ότι και χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας των δηλώσεων κατόπιν της Συνόδου Κορυφής, ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον Μητσοτάκη αν σχηματίστηκε κάτι στη δική του βάφτιση και απάντησε «μια μπάλα μπάσκετ».





Το σχέδιο για το Άγιο Φως


-Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχουν ξεκινήσει για να ξέρετε και οι προετοιμασίες για την αφή του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο που θα γίνει εν μέσω εμπόλεμης κατάστασης. Μου λένε ότι καταστρώνεται ειδικό σχέδιο από το υπουργείο Εξωτερικών, γι’ αυτό και χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, για να συνεννοηθούν για τις λεπτομέρειες. Η κεντρική ιδέα είναι να πάει μια αποστολή περίπου 15 ατόμων, ενώ αναμένεται να επιστρατευθεί κυβερνητικό αεροπλάνο για μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια, καθώς ως την ώρα που μιλάμε δεν έχει κάποια συμφωνία για ειδική πτήση είτε της Aegean Airlines είτε της Sky Express.


Η “πρώτη” του Παναγιωτόπουλου





-Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ, πάντως, συνέρχεται και η πρώτη σύσκεψη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ με επικεφαλής τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Θα γίνει μια κουβέντα για την εκλογική στρατηγική και για το πρόγραμμα των περιοδειών, τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των κομματικών κλιμακίων. Ο Μητσοτάκης ήδη βγαίνει στον δρόμο, σήμερα θα είναι Μυτιλήνη και αύριο Άγιο Δημήτριο, με εξαίρεση ίσως τις μέρες του Πάσχα. Ο Μάιος, πάντως, θα είναι φουλ εκλογικός, ενώ περίπου τότε αναμένεται να ξεκινήσουν συστηματικές περιοδείες και τα κομματικά κλιμάκια.


Hellenic Energy – Attica Group, ναι μεν, αλλά…


-Έγραφα τις προάλλες για τα δύο placement που είναι στα σκαριά κι έπεσαν πάνω στην αβεβαιότητα των γεωπολιτικών εξελίξεων. Το ρεπορτάζ της στήλης λοιπόν ολοκληρώθηκε και τα νέα είναι τα εξής: Τα σχέδια για τη Helleniq Energy (πρώην ΕΛΠΕ) μετατέθηκαν για μετά το καλοκαίρι, οπότε πάμε για Φθινόπωρο μαζί με τα σχολεία. Όσον αφορά τον ακτοπλοϊκό όμιλο της Attica Group, ανεξαρτήτως σχεδιασμού και επιχειρηματικής βούλησης υπάρχουν αρκετές αντικειμενικές δυσκολίες για να είναι εφικτό το placement. Δυσκολίες που συνδέονται κυρίως με λογιστικές εγγραφές και τυχόν αποκλίσεις που θα δημιουργούσε στον μέτοχο, δηλαδή στην Τρ. Πειραιώς μια πώληση ενός πακέτου. Εκτός κι αν η μετοχή πάρει την ανιούσα που είναι εύκολο λόγω μεγάλης συγκέντρωσης, αλλά δύσκολο λόγω αγοράς, εκτός κι αν παρέμβει το αόρατο χέρι της αγοράς, που έγραφε κι ο Ανταμ Σμιθ. Που αν παρέμβει δεν θα είναι αόρατο, αλλά αυτή είναι συζήτηση που θα κάνουμε άλλη φορά.


Γιατί ο Βακάκης αγόρασε Τrade Estate


-Ο Απόστολος Βακάκης με τα ακίνητα έχει μια ιδιαίτερη σχέση. Αυτά που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι ως επί το πλείστον ιδιόκτητα, για ΑΕΕΑΠ ούτε κουβέντα δεν θέλει να ακούει, ενώ παγίως αποφεύγει να αναπροσαρμόζει τις τιμές των ακινήτων της εταιρείας για να ενισχύει τον ισολογισμό. Οπότε λογικά η αγορά αιφνιδιάστηκε με την αγορά του 1% της Τrade Estate της Φουρλής. Η απόφασή του φαίνεται πως συνδέεται με την πεποίθηση που έχει πως μπαίνουμε σε περίοδο αποπληθωρισμού και συνεπώς η πίεση που υπάρχει σήμερα κυρίως στο εμπορικό real estate θα αναστραφεί. Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά το μακρινό παρελθόν ο Βακάκης είχε αγοράσει υποβαθμισμένες εκτάσεις περιφερειακά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τη ΓΕΚ ανάπτυξαν την περιοχή δημιουργώντας υπεραξίες. Η συμμαχία με τον Φουρλή έχει προφανώς ανάλογη στόχευση, όχι όμως στα retail park, αλλά σε άλλα project της Τrade Estate. Προφανώς στα σχέδια είναι και οι παρακείμενες εκτάσεις στο smart park, όπου η Jumbo έχει κατάστημα, αλλά στον πρώτο όροφο.


Πότε ο Βακάκης θα τα βροντήξει όλα για τη μεγάλη ζωή στη Φλόριντα


-Μάθαμε επιτέλους πότε ο Απόστολος Βακάκης θα τα βροντήξει όλα για να κάνει τη μεγάλη ζωή στη Φλόριντα. Απαντώντας σε ερώτηση ξένου αναλυτή για την εκτίμησή του, αν είναι πιθανή μια σύγκρουση Κίνας – Ταϊβάν, ο επιχειρηματίας είπε ότι δυο είναι οι περιπτώσεις που θα τον αναζητάμε και δεν θα τον βρίσκουμε γιατί θα είναι στη Φλόριντα να ζει τη μεγάλη ζωή: Αν γίνει σύγκρουση Κίνας – Ταϊβάν και αν γίνει προσπάθεια εκδημοκρατισμού της Κίνας. Αυτοί, κατέληξε, είναι οι δύο παράγοντες που θα αλλάξουν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα.


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Λεφτά υπάρχουν


-Με ρευστότητα που ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ βρίσκεται σήμερα ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά τις πωλήσεις της ΑΚΤΩΡ, του εμπορικού κέντρου Smart Park και του εναπομείναντος 25% της δραστηριότητας στις - (Άνεμος). Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε έντονη φιλολογία περί διανομής μερίσματος, ωστόσο η διοίκηση θα εξετάσει τελικά την επιλογή επιστροφής κεφαλαίου. Πριν από τη ΓΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις 31/5, το Δ.Σ. θα συνεδριάσει για να εξετάσει την πιθανή πρόταση επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους της, Reggeborgh Invest και Motor Oil. Εν τω μεταξύ, για τα τρία έργα του ομίλου στο σκέλος της ανάπτυξης ακινήτων, μέσω της REDS, θα πρέπει να υπάρξουν κάποια στιγμή εξελίξεις. Για το Cambas Project ο όμιλος βρίσκεται στο τελικό στάδιο επικαιροποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες διαμόρφωσης του οριστικού Master Plan, για τη μαρίνα Αλίμου αναμένεται η ΚΥΑ από τα σχετικά συναρμόδια υπουργεία για να προχωρήσει η εταιρεία στην έκδοση αδειών, ενώ στο Project Gournes για την οριστική χωροθέτηση των χρήσεων του ακινήτου απαιτείται και εδώ η έκδοση ΚΥΑ.


Πάει για παράταση έως το 2026


-Στη Θεσσαλονίκη ο ΟΛΘ έχει επιταχύνει τη μεγάλη επένδυση για τον Προβλήτα 6. Έπειτα από την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ – ΤΕΚΑΛ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου, ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Μετά την ανακήρυξη του προτιμητέου αναδόχου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής αφού πρώτα εγκριθεί και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Η επέκταση του Προβλήτα 6 αποτελεί επένδυση 130 εκατ. ευρώ και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεων, ύψους 180 εκατ., που έχει αναλάβει ο Οργανισμός στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης που υπεγράφη το 2018. Πέραν αυτών ο ΟΛΠ υποχρεούται να δαπανήσει 30 εκατ. για τον εξοπλισμό των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και του συμβατικού λιμένα και άλλα 20 εκατ. για έργα αποκατάστασης του κτιρίου του παλαιού τελωνειακού σταθμού και για τη γενική ανάπτυξη του λιμένα. Σημειώστε πως η καταληκτική ημερομηνία για την «Πρώτη Επενδυτική Περίοδο» είναι ο Μάρτιος του 2025. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην έκθεση διαχείρισης του ΔΣ, που συνοδεύει τα οικονομικά αποτελέσματα, δύναται και εκτιμάται από τη διοίκηση πως θα παραταθεί έως τον Μάρτιο του 2026, κατόπιν γραπτού αιτήματος της ΟΛΘ, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του ελληνικού Δημοσίου.


Απορία


-Κι επειδή πιάσαμε τον ΟΛΘ, να καταθέσει η στήλη μια απορία: Τα μικτά κέρδη που ανακοίνωσε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αυξήθηκαν 1,9%. Ωστόσο, στα εμπορευματοκιβώτια η αύξηση ήταν 12%, στην κρουαζιέρα 18%, στην ακτοπλοΐα 31% και στα συμβατικά φορτία καταγράφηκε πτώση 21,5%. Τα συμβατικά φορτία είναι κύρια δραστηριότητα, αλλά με όλες τις παραπάνω αυξήσεις στους υπόλοιπους τομείς, η αύξηση των μικτών κερδών μόλις 1,9% δείχνει μικρή. Αυξήθηκαν τα λειτουργικά έξοδα; Τι συνέβη;


«Νέα» από την Κω


-Επειτα από πολύμηνη «σιωπή», κάποια νέα φάνηκαν στον… ορίζοντα από την πλευρά του όμορφου νησιού της Κω. Ο λόγος για το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού, αυτό του Ομίλου Κυπριώτη, το οποίο έχει εμπλακεί στο… ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νυν και πρώην μετόχων, τραπεζών αλλά και επενδυτών (της H.I.G. Capital) που έχουν εξαγοράσει τα… κατακόκκινα δάνεια. Όπως και να έχει, τα «νέα» είναι ότι το Δ.Σ. της εταιρείας συγκαλεί τακτική Γενική Συνέλευση στις 8 Μαΐου, με «κλασική» ημερήσια διάταξη. Δηλαδή, ενημέρωση για την έκθεση διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσης 2022, έγκριση των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων αλλά και της συνολικής διαχείρισης της εταιρείας για την εν λόγω χρήση, εκλογή ελεγκτών, έγκριση αμοιβών των μελών του Δ.Σ. και εκλογή νέου καθώς και «λοιπά θέματα». Να δούμε ποια θα είναι αυτά τα «λοιπά θέματα»…


Αλλαγές δρομολογεί ο Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ


-Κεντρικός στόχος είναι το «πρασίνισμα» όλων των δραστηριοτήτων του Ομίλου. Αυτό σημαίνει ότι οι θυγατρικές θα υλοποιήσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο αλλαγής των παραγωγικών τους μεθόδων ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι διεθνείς προδιαγραφές της βιώσιμης ανάπτυξης. Για την προσπάθεια αυτή απαιτούνται σοβαρά κεφάλαια. Γι’ αυτό -σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες- στο χρηματοδοτικό σχήμα θα ενταχθούν ισχυρά ευρωπαϊκά sovereign funds και η EBRD. Με τον τρόπο αυτόν, εκτός από τις «πράσινες δραστηριότητες», ο Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα καταφέρει μια σημαντική αναδιάρθρωση και των δανειακών του υποχρεώσεων για να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητά του. Οι επίσημες ανακοινώσεις, οσονούπω…


Δίνουμε 8 εκατομμύρια το χρόνο για να αγοράζουμε… Lonarid


-Αυτές τις μέρες, η Lavipharm «σαρώνει» όλα τα αποθέματα των φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N® και Lonalgal® αγοράζοντάς τα από την Boehringer Ingelheim International GmbH. Από τον Ιούνιο και μετά, η Lavipharm καθίσταται αποκλειστικός διανομέας των δύο αυτών φαρμάκων στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα οποία πραγματοποιούν πωλήσεις της τάξης των 8 εκατ. ευρώ ετησίως. Στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υπάρξουν αξιόπιστα στοιχεία πωλήσεων, στην αγορά όμως υπάρχει μεγάλη ζήτηση και όταν ξεκινήσει η κανονική εμπορική διαχείριση των σκευασμάτων, σύμφωνα με τη διοίκηση οι πωλήσεις θα σημειώσουν γεωμετρική πρόοδο. Την ερχόμενη Τετάρτη, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η διοίκηση της Lavipharm θα παρουσιάσει πώς υλοποιεί το business plan που είχε καταθέσει όταν ξεκίνησε η προσπάθεια ανάταξης της εταιρίας.


Τα… φιόρδ της Αθήνας


-Απαράμιλλη η ομορφιά των φιόρδ, αυτών των μακρόστενων θαλάσσιων όρμων με τις απότομες πλάγιες ακτές, που υπάρχουν κυρίως στη μακρινή Νορβηγία. Στα δικά μας λημέρια, μπορεί να διαθέτουμε κάποια λίγα μέρη που να παραπέμπουν στα νορβηγικά φιόρδ, αλλά έχουμε και μια εταιρεία με αυτή την επωνυμία. Πρόκειται για τη «Φιόρδ Αξιοποίηση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.», η οποία μόνο τυχαία δεν είναι καθώς ανήκει στον Θόδωρο Δουζόγλου, τον εκ Βενεζουέλας ορμώμενο ομογενή επιχειρηματία, που ήρθε στην Ελλάδα το 2015 και άρχισε να «ταράζει τα νερά» στην… ημιθανή τότε εγχώρια αγορά ακινήτων. Με αφετηρία το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν, στο Κεφαλάρι, που απέκτησε μέσω πλειστηριασμού, άρχισε να διαμορφώνει ένα ιδιαίτερα πλούσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, τα οποία όμως, παρά τις διακηρύξεις περί αξιοποίησης, έμειναν… ακίνητα. Η «Φιόρδ», που συστάθηκε τον Ιούνιο του 2017, είναι ένα από τα διάφορα εταιρικά σχήματα με τα οποία συνεχίζει τη δράση του ο Θ. Δουζόγλου. Για την ακρίβεια ο ίδιος εμφανίζεται ως διαχειριστής της, ενώ μοναδική μέτοχός της είναι η κυπριακή “Carcali 7 Limited”. Όσο για τον σκοπό της εταιρείας, περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα γύρω από το real estate, όπως αγορά, αξιοποίηση, πώληση οικοπέδων και εν γένει ακινήτων στην Ελλάδα, ανέγερση κατοικιών, επαγγελματικών χώρων (γραφείων – καταστημάτων, κ.λπ.) και τουριστικών μονάδων για λογαριασμό τρίτων ή για λογαριασμό της εταιρείας προς εκμετάλλευση ή προς πώληση, εκμετάλλευση, διαχείριση και διεύθυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, εκμετάλλευση δια μισθώσεως ή άλλης σχέσεως ξενοδοχειακών και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων κ.ά. Παρά τον…φιλόδοξο σκοπό της, όμως, η «Φιόρδ», που εδρεύει κοντά στο Σύνταγμα, έχει μηδενική δραστηριότητα και αντίστοιχα μηδενικό κύκλο εργασιών, καθώς και «πάγια» ύψους 877.880,58 ευρώ. Άραγε, θα αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον, όπως φημολογείται;


Και ξαφνικά η Αίγυπτος


-Η Αίγυπτος των 110 εκατομμυρίων κατοίκων έχει έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη. Η Ελλάδα σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική της θέση για να έρθει πιο κοντά στην αγορά της Αιγύπτου, πατώντας πάνω στα λεφτά της Ευρώπης. Η ΕΕ ανακοίνωσε πρόσφατα τη δέσμευσή της να παράσχει στην Αίγυπτο βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια ύψους 1 δισ. ευρώ για τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Αυτή η υποστήριξη έρχεται μετά τη συμφωνία της Αιγύπτου, τον Μάρτιο, για ένα διευρυμένο πρόγραμμα στήριξης 8 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ και με την υπόσχεση της Ευρώπης να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση. Από την Αίγυπτο αυτή την εποχή λείπει το ξένο συνάλλαγμα γι’ αυτό αντιμετωπίζει μια παρατεταμένη οικονομική κρίση. Η Ευρώπη προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο βοήθειας συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ σε δάνεια, με το 1 δισ. ευρώ να προορίζεται για βραχυπρόθεσμη διευκόλυνση. Επόμενο βήμα να επεκτείνει η Ευρώπη τη βοήθεια προς την Αίγυπτο κατά 4 δισ. ευρώ ως μακροπρόθεσμη βοήθεια κατά την περίοδο 2024-2027. Η απόφαση αυτή δεν έχει πάρει ακόμη την έγκριση των 27 κυβερνήσεων. Οι Ευρωπαίοι απαιτούν από την Αίγυπτο να επιδείξει συνεχή πρόοδο προς την υποστήριξη αποτελεσματικών δημοκρατικών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυκομματικού κοινοβουλευτικού συστήματος και τη διασφάλιση της τήρησης του κράτους δικαίου.


Βραζιλία


-Το δολάριο ακριβαίνει, τα επιτόκια παραμένουν ψηλά, οι αγορές έχουν ανεβάσει ψηλά τα CDS, τα ασφάλιστρα κινδύνου στα περιουσιακά στοιχεία της Βραζιλίας. To εθνικό νόμισμα της Βραζιλίας υποτιμάται διαρκώς (5,296 R για 1$) και τα swap (επιτόκια ανταλλαγής πιστωτικού κινδύνου) ανεβαίνουν… Η Βραζιλία, όσο κι αν φαίνεται απίθανο, επηρεάζεται ταυτόχρονα από την αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Κίνας αλλά και την αλλαγή της νομισματικής (επιτοκιακής) πολιτικής των ΗΠΑ. Όχι πως τα πηγαίνουν καλύτερα στο εσωτερικό οι σοσιαλιστές υπουργοί του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.






ΠΗΓΗ: www.--.gr

Related posts

Η Κομισιόν εγκρίνει €480 εκατ. για τον αυτοκινητόδρομο E65

admin

Χατζηδάκης στο Eurogroup: Θα προχωρήσουμε σε όλες τις μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία

admin

EE και Economist: «Διπλή» δικαίωση των προσπαθειών της Ελλάδας

admin

Ενέργεια: Καθυστερούν οι ευρωπαϊκές αποφάσεις για το πλαφόν στο αέριο

admin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι πότε πρέπει να γίνει η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023

admin

Χατζηδάκης: Xαμηλά επιτόκια για στεγαστικά δάνεια από τα funds ειδικού σκοπού

admin

Στην επενδυτική βαθμίδα αναβάθμισε την ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης R&I

admin

Αντιπρόεδρος βενζινοπωλών: Υπάρχει πτωτική τάση στις τιμές των καυσίμων

admin

Ενέργεια: «Καυτή» εβδομάδα ανατιμήσεων για τα καύσιμα – Κάνουν ρεκόρ διετίας λόγω Ουκρανίας

admin